Recept: Bananenpannenkoeken met salted caramel en cashewnoten

We lezen zeer regelmatig over gezonde bananenpannenkoeken. Erg lekker, maar wij weten dat het nóg lekkerder kan. Namelijk: ongezonde bananenpannenkoeken. Niet echt verantwoord, maar soms maakt dat helemaal niks uit! Deze bananenpannenkoeken met salted caramel en cashewnoten zijn heerlijk als ontbijt, maar doen het ook goed bij de brunch, lunch of als tussendoortje. Kortom: het kan eigenlijk altijd. 

Recept: Bananenpannenkoeken met salted caramel en cashewnoten

Ingrediënten 

  • 1 overrijpe banaan, fijngeprakt
  • 1 rijpe banaan, in plakjes
  • 150 gram bloem, gezeefd
  • 0,5 theelepel zout
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel suiker
  • 1 theelepel vanille suiker
  • 225 mililiter melk
  • 1 ei
  • 50 gram boter, gesmolten
  • boter om in te bakken
  • 200 milliliter caramelsaus
  • 2 eetlepels grove zeezout
  • 50 gram cashewnoten

Bereiden 

1. Doe de bloem, bakpoeder, zout, suiker en vanillesuiker in een grote beslagkom. Voeg ook de melk, het ei en de gesmolten boter toe. Mix tot een glad beslag. Roer hier nu ook de rijpe bananenprak doorheen.

2. Verhit een bakpan op middelhoogvuur en vet in met wat boter. Wacht tot de pan heet genoeg is en schep 1 flinke juslepel beslag in de pan. Bak de pannenkoek ongeveer 3 minuten en draai hem om, bak hem aan de andere kant 2 minuten. Hij is klaar als hij aan beide kanten goudbruin is, en lekker fluffy vanbinnen. Is hij te gaar, bak hem dan een minuutje korter. Is hij niet gaar genoeg? Bak hem dan een minuutje langer. Doe dit totdat alle beslag op is.

3. Verwam de caramelsaus au bain-marie. Haal het van de warmtebron af, schep het zeezout er doorheen en verdeel over de pannenkoeken. Garneer ze met cashewnoten en plakjes banan.

Enjoy!


Reageer ook