Recept: Authentieke Baba Ganoush

Het is weer borreltijd! En dat betekent dat de wijnflessen ontkurkt mogen worden en je aan de slag mag met wat lekkere happen. Je kunt natuurlijk voor een klassieke bitterbal gaan, maar soms is het ook lekker om wat af te wisselen met zelfgemaakte hapjes. Zoals bijvoorbeeld gevulde jalapeno’s met kaas of deze authentieke Baba Ganoush. Hoe je deze maakt, lees je hier!

Recept: Authentieke Baba Ganoush

Ingrediënten 

  • 2 aubergines
  • 2 eetlepels tahin (sesampasta)
  • Sap van 1/2 citroen
  • Klein handje verse koriander, fijngehakt
  • 1 teen knolook, fijngehakt
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel peper
  • 1 theelepel konijn
  • Olijfolie
  • Chilipoeder

Bereiden 

1.  Verwarm de oven voor op 200 graden en halveer de aubergines over de lengte van de vrucht.

2. Smeer de binnenkanten van de aubergines in met wat olijfolie en leg ze 45 minuten in de oven. Ze zijn klaar als de binnenkant zacht is.

3. Schraap met een lepel het vruchtvlees uit de aubergine. Laat het een half uurtje afkoelen.

4. Doe de aubergine, tahin, citroensap, koriander, 1 eetlepel olijfolie, knoflook, zout, peper en komijn in een blender of keukenmachine en laat hem draaien totdat het één geheel is. Ik vind het lekker als er nog wat stukjes aubergine in te herkennen zijn, maar je kunt hem ook helemaal glad mixen.

5. Schep de Baba Ganoush in een mooi bakje of schaaltje. Besprenkel hem met een beetje olijfolie en chilipoeder.

Heerlijk om stukjes Libanees of Turks brood in te dippen of mee te besmeren. Verder ook heerlijk op een hamburger of een sandwich met gegrilde groenten.

Geniet ervan!

Authentieke Baba Ganoush


Reageer ook