Damespraatjes Damespraatjes

Wat is het verschil tussen plantaardige eiwitshakes en maaltijdvervangers?

Januari is de maand waarin relatief de meeste mensen starten met een dieet. Goede voornemens en de kerstkilo’s zorgen ervoor dat we massaal gezonder willen gaan leven. Zo laten veel mensen de alcohol een maand links liggen, sluiten we sportschool abonnementen af en gaan we lijnen. Binnen de diëten die gevolgd worden is veel variatie, maar trends zijn er wel. Momenteel zijn koolhydraatarme diëten zeer populair. 

Bij het volgen van een koolhydraatarm dieet is het belangrijk om de hoeveelheid koolhydraten flink terug te dringen. Minder brood, minder pasta en minder suikers dus. Mag je dan helemaal niks? Nee hoor! Je gaat namelijk meer eiwitten eten. Eiwitten zijn bouwstoffen en dragen bij aan de opbouw en het herstel van spieren. Helemaal geen gekke gedachte om hier meer van te eten dus.

Hoe neem je eiwitten tot je?

Hoe neem je deze eiwitten tot je? Dat kan op verschillende manieren! Veel eiwitten vind je in kip, vlees en kaas. Ook in kwark, hüttenkäse en peulvruchten vind je ze. Daarnaast kan je er ook voor kiezen om extra eiwitten tot je te nemen door middel van eiwitshakes. Deze manier wordt vooral veel gebruikt vlak voor of na het sporten.

Eiwitshake of maaltijdvervanger?

Eiwitshakes lijken er misschien op, maar zijn niet te vergelijken met maaltijdvervangers. Eiwitshakes leveren eiwitten, maar zijn geen vervanging voor een gezonde maaltijd. Wil je wél graag een goede maaltijdvervanger? Ga dan specifiek daarnaar op zoek. In een maaltijdvervanger vind je niet alleen eiwitten, maar ook koolhydraten, vitaminen, vezels, vetten en mineralen.

Een eiwitshake is dus een aanvulling op je dagelijkse voeding. Een maaltijdvervanger is een alternatief voor je dagelijkse voeding.

Welk merk kies ik?

Welk merk jij kiest is natuurlijk aan jou! Na een uurtje Googelen zal je heel veel verschillende eiwitshakes en maaltijdvervangers tegenkomen. Persoonlijk drink ik graag een eiwitshake van Orangefit. Deze zijn plantaardig, lactose vrij en duurzaam verkregen.

Wat gebruik jij?

Gebruik jij al eiwitshakes en/of maaltijdvervangers? Van welk merk doe je dit? Praat met ons mee in de comments onder dit artikel! We zijn heel benieuwd.

Reageer ook