Ont­bijt­bur­ger met spek en avo­ca­do

Ontbijt wordt regelmatig de belangrijkste maaltijd van de dag genoemd. Maat waarom maken we er dan zelden een feestje van?! Ik ontbijt bijna altijd met kwark en müsli, terwijl er zo veel meer lekkere ontbijtopties zijn. Deze ontbijtburger met spek en avocado kwam ik tegen op de receptenpagina van Albert Heijn en moest hem gewoon delen. Kijk dan hoe lekker!

Ingrediënten

 

  • 13 g bieslook
  • 200 g zuivelspread light naturel
  • 8 plakjes ontbijtspek
  • 4 eieren
  • 1 eetrijpe avocado
  • 4 meergranenbollen
  • 75 g rucolaslamelange
  • 20 alfalfa

Bereiden

 

  • Snijd de bieslook fijn en meng door de zuivelspread. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het spek in delen in 5 min. uit. Laat uitlekken op keukenpapier en bak in het achtergebleven bakvet de eieren. Halveer de avocado en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees uit de schil en snijd in plakken.
  • Verhit de grillpan. Snijd de bollen doormidden en gril de snijkanten 2 min.
  • Bestrijk de onderste helften van de bollen met het bieslookmengsel. Beleg met de sla, spek, avocado, ei en alfalfa. Bestrooi met (versgemalen) peper. Leg de andere helften van de bollen erop.

 

 

 


Reageer ook