Damespraatjes Damespraatjes

Geroosterde tomaten met geitenkaas-polenta

Eten jullie thuis weleens polenta? Het is een Italiaans gerecht wat heerlijk kan smaken, mits je het op de juiste manier bereidt. Het wordt snel melig en smakeloos, maar met dit recept van Pinch of Yum moet het wel lukken. De geitenkaas geeft de polenta smaak en frisheid, de tomaatjes geven een zoete ondertoon en de spinazie zorgt voor de vitamientjes. Wat een topreceptje is dit!

Ingrediënten

  • 200 gram cherry tomaatjes
  • Olijfolie
  • 3 tenen knoflook, fijngehakt
  • 3 handen spinazie
  • 300 gram polenta
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • ½ theelepel zout

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de tomaatjes, droog ze af en leg je op een bakplaat met een stuk ovenpapier erop. Besprekel met één theelepel olijfolie. Rooster voor 10 minuten en draai ze dan om. Draai ze na 10 minuten nogmaals om en wacht weer 10 minuten. Haal ze na ongeveer 30 minuten uit de oven.
  1. Neem een braadpan, zet hem op een medium vuur en doe hier 2 theelepels olijfolie in. Voeg de knoflook toe en bak licht aan totdat je het begint te ruiken. Doe er nu snel de spinazie bij en draai het vuur uit, blijf de spinazie en de knoflook roeoren zodat het slinkt. Wanneer het gaar en geslonken is kan je het in een bakje scheppen en even opzij zetten. Neem de pan af met een stukje keukenpapier.
  1. Bereid in dezelfde pan de polenta, volgens de aanwijzingen op de verpakking. Wanneer de polenta gaar is roer je hier de geitenkaas doorheen en voeg je het zout toe. Verdeel de polenta over 4 borden en schep hier de spinazie overheen. Top af met de tomaatjes.

Geniet ervan!

foto: Pinch of Yum

foto: Pinch of Yum

Reageer ook