Damespraatjes Damespraatjes

Recept: Gratin Dauphinois met aardappel en courgette

Ovenschotels zijn heel veelzijdig en ik maak ze dan ook graag. Een van mijn favorieten is de Gratin Dauphinois, een traditionele Franse ovenschotel met aardappel. We hebben hier een heerlijke variant, gemaakt door Alpro. In plaats van vooral aardappel, vind je in dit recept ook courgette. Dit maakt het een stuk lichter dan het origineel en het smaakt heerlijk. 

Gratin Dauphinois met aardappel en courgette

Ingrediënten (4 personen)
Bereidingstijd: 65 minuten

  • 125 milliliter Alpro Original
  • 125 milliliter Alpro Cuisine
  • 500 gram aardappelen
  • 1 eetlepel Alpro Lekkere en Gezonde Keuken
  • 1 courgette
  • 1 teen knoflook
  • 2 laurierblaadjes
  • 100 gram kaas
  • Peper en zout

Bereidingswijze

1. Begin met het opwarmen van Alpro Original en Alpro Cuisine samen met de laurierblaadjes en de geperste knoflook. Haal het mengsel meteen van het vuur als het begint te koken.

2. Snijd courgette en aardappel in dunne plakjes. Vet ondertussen een ovenschaal in met Alpro Lekkere en Gezonde Keuken.

3. Bedek de bodem van de ovenschaal met een laag aardappelschijfjes, bestrooi met peper en zout, en bedek met een tweede laag van courgetteschijfjes. Stel zo de rest van de schaal samen, steeds wisselend tussen aardappelen en courgette. Zorg ervoor dat je tussen iedere laag peper en zout toevoegt en dat je de bovenste laag eindigt met de courgette. Schenk het mengsel van Alpro Original en Alpro Cuisine in de schotel zodat 2/3 van de schotel bedekt is.

4. Bestrooi de schotel met geraspte kaas. Bak in de oven gedurende 35 tot 40 minuten op 200°C totdat de aardappels gaar zijn.

https://www.youtube.com/watch?v=UyYDduA2uGI


Reageer ook