Courgettecannelloni uit 100 % puur
Ik moet heel eerlijk toegeven: over het algemeen eet ik niet bepaald heel gezond. Echt ongezond zou ik het ook niet willen noemen, maar ik kan gewoon niet zonder een goed glas (maak daar eigenlijk maar een fles van) wijn. Een fles wijn is niks zonder een goed stuk kaas, noten en toastjes. Dat begrijp je wel 😉 Maar, zo nu en dan krijg ik een openbaring: ik moet gezonder gaan eten en drinken. Gisteren, de dag na mijn vreettripje naar Praag, had ik weer zo’n openbaring.
Wanneer ik het besluit neem (tijdelijk) wat gezonder te gaan leven, wil ik niet inleveren op smaak. Ook wil ik niet uren in de keuken staan en honderdduizend winkels af moeten. Nee, ik wil simpel eten, dat lekker smaakt met ingrediënten die makkelijk verkrijgbaar zijn. Ik kan je vertellen: dat is best lastig. Gelukkig kreeg ik gisteren (middenin mijn openbaring) het boek 100 % puur van Dayenne Bos. Ze is foodblogger (Dayenne’s Foodblog) én natuuroedingsadviseur. Precies wat ik nodig had! Boek op kantoor snel in mijn tas gemikt en mee naar huis genomen. Ik probeerde de Courgettecanneloni en ik kan je vertellen: is een blijvertje. Hier het recept! Ik kan jullie zeker aanraden om het hele boek aan te schaffen, alle recepten zien er lekker en heel gezond uit.
Ingrediënten (4 personen)
3 teentjes knoflook (fijn gesneden)
3 sjalotjes (gesnipperd)
4 el olijfolie
500 g spinazie
2 courgettes
750 g romatomaten (in hele kleine blokjes)
verse oregano
200 g schapenricotta
2 handjes pijnboompitten
versgemalen peper
verse basilicum
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal in.
- Fruit de sjalotjes en de knoflook. Voeg ook de spinazie hand voor hand toe en roerbak tot de spinazie geslonken is.
- Snijd de courgettes in de lengte in dunne plakken. Ik heb hier een kaasschaaf voor gebruikt.
- Doe de tomaten in een kom. Snijd de oregano fijn en doe bij de tomaten. Besprenkel met wat olijfolie en roer door.
- Verdeel de helft van de tomaten over de ovenschaal.
- Laat het vocht uit de pan spinazie lekken en schep de ricotta en pijnboompitjes door de spinazie heen. Breng op smaak met wat versgemalen peper.
- Leg de courgetteplakken op een bord of snijplank en smeer er wat ricotta-spinaziemengsel overheen. Rol dit voorzichtig tot rolletjes en leg of zet ze in de ovenschaal.
- Verdeel de andere helft van de tomaten over de courgetterolletjes. Besprenkel met olijfolie en bak in 30 – 40 minuten in de oven.
- Serveer met verse basilicum en eventueel nog wat pijnboompitten.
Eet smakelijk!
100 % puur
Als je hebt genoten van dit recept, zal je zeker ook van de andere gerechten uit dit boek. Alles is gluten-, suiker- en koemelk vrij. Helemaal verantwoord dus!
100 % puur kost € 19,99 en is onder andere verkrijgbaar bij bol.com