Damespraatjes Damespraatjes

We Canteen zorgt voor gezonde, lekkere en afwisselende lunch in bedrijfskantines

Ik ben dol op de sfeer die in bedrijfskantines hangt. Als zzp’er kom ik er nauwelijks meer en lunch ik regelmatig buiten de deur. Ook niet echt een straf, maar toch is de sfeer van een kantine en eten met je collega’s op het werk anders. En tegenwoordig anders door de komst van cateringconcept We Canteen. 

Er waren dagen dat ik er niet aan ontkwam mijn bammetjes op de redactie boven mijn computer te eten omdat er een deadline in mijn nek zat te hijgen. Maar het liefst ging ik altijd met mijn collega’s naar beneden om te lunchen. Stipt om twaalf uur. Want dan hadden wij schrijvers honger. Als we de trap afliepen dan kwam de geur van doorgekookte soep en te lang gefrituurde kroketten ons al tegemoet. We waren op de hoogte van het leven van de kantinejuf, wisten precies wat ze in het weekend had gedaan. Andersom wist zij wie wij waren. We kochten een gekookt eitje voor vijftig cent. En roddelden over alles en iedereen als we aan tafel schoven. Een half uurtje lang dachten we niet aan de deadline. Maar om nou te zeggen dat we een culinair hoogstandje kregen voorgeschoteld, nee.

Lokale ondernemers

Dat doet We Canteen anders. De bedrijfscatering bestaat uit de samenwerking met lokale ondernemers uit het hele land. De ene is hip, de andere timmert al jaren aan de weg. Gemene deler is dat ze gespecialiseerd zijn in een bepaald gerecht, keuken of product. De een heeft een restaurant, de ander rijdt rond in een foodtruck. En zo lunch je gewoon met Japanse sushi, of een smakelijk wentelteefje. Of geniet je van Surinaamse roti. Want de ondernemers zorgen in verschillende bedrijfsfoodcourts voor een afwisselend aanbod van lekker, gezond en verantwoorde voeding. Voordeel van werken met ondernemers uit de buurt, is de aandacht die zij hebben voor het gebruik van lokale, eerlijke en verse producten in hun gerechten.

Missie

Zes jaar geleden richtte Maaike de Reuver, samen met Charlotte van Leeuwen, We Canteen op met maar één missie: het eten en drinken in bedrijven en scholen duurzaam te veranderen.

Maaike is onlangs toegevoegd aan de lijst van honderd voedselverbeteraars in Nederland. Food100 wil foodgeneraties verbinden en zorgen dat er goede voeding in bedrijfskantines wordt geserveerd. Zodat mensen kunnen genieten van gezond en lekker eten dat is klaargemaakt door ondernemers uit de buurt.

Bieterbal

Omdat de lokale ondernemers elkaar afwisselen, lunch je geen dag hetzelfde. En kan het zo maar gebeuren dat je een Bieterbal in plaats van een bitterbal op je bord hebt liggen. Zeg nou zelf: dat smaakt toch net even anders dan een wit bolletje met kaas.

Reageer ook