Damespraatjes Damespraatjes

Budgetrecept: Frittata met zoete aardappel, witte kaas en spinaziesalade

Als ik weinig inspiratie in de keuken heb, kijk ik graag even in de Allerhande. Mijn moeder deed dit vroeger al en ik doe het nu ook. Of mijn dochters het later ook weer gaan doen weet ik niet, maar het zou mij niks verbazen! Het lekkere aan de Allerhande vind ik dat het recepten zijn die zeer geschikt zijn voor doordeweeks. Geen ingewikkeld gedoe en ook geen gezoek naar exotische en onvindbare ingrediënten. Ook weleens lekker, haha! Zo maakten wij deze week de frittata met zoete aardappel, witte kaas en spinaziesalade. Een heerlijk budgetrecept!

Ingrediënten

  • 265 gram witte kaasblokjes in kruidenolie
  • 2 rode uien
  • 1 theelepel venkelzaad
  • 400 gram zoete aardappelblokjes
  • 6 eieren
  • 50 millilter halfvolle melk
  • 1 teen knoflook
  • 7,5 gram verse dille
  • 1,5 eetlepel appelciderazijn
  • 30 gram pompoenpitten
  • 200 gram spinazie

Bereiden

1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de kaasblokjes uitlekken, maar vang de kruidenolie op. Vet de ovenschaal in met 1 el kruidenolie (per 4 personen). Snijd de rode uien in parten. Kneus het venkelzaad met het lemmet van een mes. Meng de zoete-aardappelblokjes in de ovenschaal met 1 el kruidenolie (per 4 personen), de ui en het venkelzaad en rooster ca. 20 min. in het midden van de oven. Verlaag de oventemperatuur daarna naar 180 °C.

2. Klop ondertussen de eieren los met de melk en eventueel zout. Pers de knoflook en meng door het eimengsel. Verdeel de helft van de kaasblokjes en het eimengsel over de ovenschaal. Rooster nog ca. 20 min. in het midden van de oven tot het ei is gestold en de frittata mooi bruin is aan de randjes.
3. Snijd de helft van de dille fijn. Meng met 3 el kruidenolie (per 4 personen), de azijn en peper tot een dressing.
4. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pompoenpitten 5 min. Schud regelmatig om.
5. Meng de spinazie met de rest van de kaasblokjes en de dressing. Bestrooi met de pompoenpitten. Bestrooi de frittata met de rest van de dille. Snijd de frittata in 4 stukken. Serveer met de salade ernaast.
Genieten maar!
Afbeelding boven artikel: Allerhande

Reageer ook