Budgetrecept: Frittata met zoete aardappel, witte kaas en spinaziesalade
Als ik weinig inspiratie in de keuken heb, kijk ik graag even in de Allerhande. Mijn moeder deed dit vroeger al en ik doe het nu ook. Of mijn dochters het later ook weer gaan doen weet ik niet, maar het zou mij niks verbazen! Het lekkere aan de Allerhande vind ik dat het recepten zijn die zeer geschikt zijn voor doordeweeks. Geen ingewikkeld gedoe en ook geen gezoek naar exotische en onvindbare ingrediënten. Ook weleens lekker, haha! Zo maakten wij deze week de frittata met zoete aardappel, witte kaas en spinaziesalade. Een heerlijk budgetrecept!
Ingrediënten
- 265 gram witte kaasblokjes in kruidenolie
- 2 rode uien
- 1 theelepel venkelzaad
- 400 gram zoete aardappelblokjes
- 6 eieren
- 50 millilter halfvolle melk
- 1 teen knoflook
- 7,5 gram verse dille
- 1,5 eetlepel appelciderazijn
- 30 gram pompoenpitten
- 200 gram spinazie
Bereiden
1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de kaasblokjes uitlekken, maar vang de kruidenolie op. Vet de ovenschaal in met 1 el kruidenolie (per 4 personen). Snijd de rode uien in parten. Kneus het venkelzaad met het lemmet van een mes. Meng de zoete-aardappelblokjes in de ovenschaal met 1 el kruidenolie (per 4 personen), de ui en het venkelzaad en rooster ca. 20 min. in het midden van de oven. Verlaag de oventemperatuur daarna naar 180 °C.