Damespraatjes Damespraatjes

Mars haalt kunstmatige kleurstoffen uit M&M’s

Oh, wat kan in genieten van een hand M&M’s… Vooral in de bios kan ik ze maar moeilijk weerstaan, maar ook tijdens een avondje Netflixen met vriendinnen haal ik ze graag in huis. Altijd een succes en altijd een lege zak. Maar, waar ik nog wel vaak ‘geklaag’ over hoorde, was het feit dat er zo ongelooflijk veel kunstmatige kleurstoffen in de M&M’s zaten. En daar gaat verandering in komen!

Binnen nu en 5 jaar wil Mars, het moederbedrijf van M&M’s, afstappen van de kunstmatige kleurstoffen.

“Het zal een zwaar proces worden om voor alle nieuwe ingrediënten in ontwikkeling goedkeuring van de autoriteiten te verkrijgen”, zegt Hedi Hichri, directeur Corporate Affairs van Mars Frankrijk. “We moeten winnende formules vinden die voldoen aan onze strenge veiligheids- en kwaliteitseisen, aan alle juridische en toezichtsvereisten en aan alle geldende wetten en voorschriften.”

Tijdens het implementeren van het gebruik van de nieuwe kleurstoffen, zal Mars regelmatig om feedback van de klant vragen. Voor dit test-process bieden wij ons uiteraard vrijwillig aan.

Niet alleen de M&M’s zullen over 5 jaar kunstmatige kleurstof vrij zijn, alle producten van Mars stappen over op alternatieven.

Reageer ook