Damespraatjes Damespraatjes

15 minuten recept: Gnoc­chi met groe­ne as­per­ges, rucola en geitenkaas

Afgelopen zomer gingen wij voor het eerst in lange tijd weer op vakantie naar Italië. Wat is dat toch een heerlijk land! Allereerst ben ik dol op de Italianen, wat een prettige mensen zijn dat. Toch is er één ding waar ik in Italië het meest gelukkig van word: het eten. Elke dag pasta, mooie stukken vlees, heerlijke gnocchi en dat alles natuurlijk met de beste Italiaanse wijnen. Hmm, wat een heerlijkheid!

Natuurlijk kan je de gerechten altijd op klassieke Italiaanse wijze bereiden. Maar ik vind het ook leuk om soms een wat meer Hollandse bereiding te maken met typisch Italiaanse producten. Zoals bijvoorbeeld deze gnoc­chi met groe­ne as­per­ges, rucola en geitenkaas! Het recept kwam ik tegen op de website van Allerhande en ik moest hem gewoon met jullie delen. Hoe lekker ziet dit eruit? 🙂

Ingrediënten

  • 500 gram verse groene asperges 
  • 2 rode uien
  • 50 gram ongezouten roomboter
  • 500 gram gnocchi 
  • 75 gram rucola 
  • 145 gram Bettine Blanc geitenkaas 50+
  • 4 eieren

Bereiden

1. Verwijder de houtige onderkant van de asperges. Snijd de asperges in schuine stukken van 2 cm. Snijd de ui in ringen.

2. Verhit de helft van de boter in een hapjespan en fruit de ui 5 min. Voeg de asperges toe en bak 3 min.

3. Kook de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

4. Pocheer de eieren

5. Voeg ondertussen de rest van de boter en de rucola toe aan het aspergemengsel. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel over de diepe borden en verkruimel de kaas erover.

En lekker genieten maar!


Reageer ook