Damespraatjes Damespraatjes

Gezellig en comfortabel eten met een eetbank

Het hart van je huis! Dat is toch waar je eettafel staat. In ieder geval bij ons thuis wel. Het is de plek waar niet alleen gegeten wordt, maar ook gewerkt, gepraat, gezongen, gespeeld en gedronken. Komt er iemand onverwacht langs, dan is hij altijd welkom en hebben we een plekje vrij. We hebben wat extra stoelen in de keuken staan en die worden er dan bij getrokken.

Iedereen is welkom!

Bij een vriendin van me is het net zo. Wanneer je ook langskomt: je kunt altijd mee eten of aanschuiven voor een glas wijn. Nog niet zo lang geleden heeft ze een eetbank gekocht. Voorheen had ik de voordelen van zo’n bank nog niet zo ingezien, maar zij is zo enthousiast en riep onlangs: “Sandra, eetbanken zijn de nieuwe eetkamerstoelen”. En weet je, ze heeft gelijk. Het is steeds zo gezellig als we met z’n allen op de eetbank kruipen! En iedereen kan aanschuiven.

Met of zonder rugleuning

Mijn vriendin heeft gekozen voor een eetbank zonder rugleuning, maar je hebt ze ook met een rugleuning. Ze vertelde me dat ze geïnspireerd raakte door haar schoonmoeder. Daar is het ook altijd een drukte van belang, maar wat wil je ook als je 5 kinderen hebt, die ook weer kinderen hebben die allemaal in de buurt wonen. Daar is het altijd een zoete inval en de eetbank in de keuken (deze is met een rugleuning) is één van de populairste plekken van het huis.

Landelijk of modern?

De eetbank van de schoonmoeder is meer in een landelijke stijl en door de rugleuning nog comfortabeler dan die van mijn vriendin. Maar dat is het leuke van die eetbanken, je kunt gewoon kijken wat er het beste bij jou en bij je interieur past. Voor iedereen is er wel een eetbank :-). Ook is het super uitdagend om gave eetkamerstoelen te vinden die bij je eetbank passen.

Wat zou jij kiezen?

We zijn heel benieuwd waar jullie voor zouden kiezen. Ga je voor eetkamerstoelen of zou jij het ook wel leuk vinden om een eetbank voor je keuken aan te schaffen? En kies je dan voor een eetbank mét of zonder rugleuning? Mocht je wat inspiratie willen opdoen dan kun je eens kijken op de website van Homingxl.

Reageer ook