Damespraatjes Damespraatjes

5 situaties die je herkent als je een foodie bent

Wanneer je leeft om te eten (naast eten om te leven natuurlijk), moet je soms wat kleine aanpassingen in je leven maken. Een foodie ben je niet zomaar, het is echt een lifestyle. Dat het niet altijd makkelijk is, weet jij als de beste wanneer je tot de foodies behoort. Je staat bekend vaak bekend als ‘kieskeurig’, ‘kritisch’ of ‘perfectionistisch’. Hoe deze eigenschappen zich uiten? Kijk eens naar deze 5 situaties!

1. Op vakantie om uit te rusten en op het strand te liggen? Hell no! Jij stapt alleen het vliegtuig in wanneer je weet dat er kilo’s aan bijzonder, heerlijk, sensationeel en onontdekt eten op je staat te wachten.

2. ’s Avonds even snel iets in elkaar flansen is er niet bij voor jou. Elke maaltijd is er een om van te genieten en je vindt het dan ook zonde om een diepvriesmaaltijd in de magnetron te gooien. Heb je weinig tijd? Dan weet jij dat van te voren en zorg je dat er een geweldige maaltijd klaar staat.

3. Wijn alleen in het weekend? Dacht het even niet! Wijn en eten zijn een gouden combinatie, dus jij kiest bijna elke dag een lekkere fles wijn uit. Hij hoeft natuurlijk niet duur te zijn, maar je steek wel tijd en aandacht in het kiezen van een fles die bij je maaltje past.

4. Wanneer je een restaurant kijk je niet eerst naar de sfeer of de mensen die er zitten, nee je kijkt als eerste naar hun borden en observeert hoe de keuken en de bar eruit zien. Is het schoon, professioneel en creatief? Anders zoek je stiekem liever een andere zaak uit.

5. Uiteten met iemand die “alleen een hoofdgerechtje” wil doen, probeer je te vermijden. Ook hier is natuurlijk niks mis mee, maar jij gaat liever voor de complete verwarring. Alleen een hoofdgerecht? Doe mij maar het 5-gangen chef’s menu mét bijpassende wijnen!

Lees ook: 5 redenen om elke dag wijn te drinken

wijn-stock-760x440

Reageer ook