Damespraatjes Damespraatjes

Wat zijn de beste vloeren voor in de keuken?

Je hebt je aanrechtblad, de greepjes voor de kastjes, de kraan en inbouwapparatuur uitgezocht. Check! Maar wat doe je met de vloer van je keuken? Wat is handig, onderhoudsvrij, wat staat mooi en is praktisch? Waar kies je voor? En: waar let je op als je een vloer uitkiest voor je keuken? En wat zijn de beste vloeren voor in de keuken?

Beste vloeren voor in de keuken

In mijn eerste huisje, liet ik zeil leggen in mijn keuken. Zwart wit geblokt. Mijn ouders hadden altijd zeil gehad en zweerden erbij en dus nam ik ook zeil. Ook omdat ik me niet echt had verdiept in de alternatieven. Inmiddels, jaren en huizen verder, weet ik dat er nog veel meer is dan simpel zeil. Hout, giet of expoxyvloer, beton. Verzin het maar en het is er. Waar moet je op letten als je een keukenvloer uitkiest? Welk materiaal past het best bij jouw wensen? Wat zijn de kosten? Wij zochten het uit.

Natuurstenen

Natuurstenen vloertegels zijn er in vele soorten en maten en kunnen prima in de keuken op de vloer. De tegels moeten dan wel worden gepolijst omdat ze anders te gevoelig zijn voor zuren en kleuren. Natuursteen is een hard materiaal en het leuke is dat elke steen een unieke uitstraling heeft. De stenen zijn goed te combineren met vloerverwarming. Let er op dat natuurstenen krasgevoelig zijn en arbeidsintensief om te leggen omdat de tegels dik zijn.

Epoxyvloer

Steeds meer mensen kiezen tegenwoordig voor een gietvloer, ook wel epoxyvloer genoemd. Niet zo gek want er is veel voor te zeggen. Een epoxyvloer is supersterk en heel hygiënisch. Dat komt omdat de vloer vloeistofdicht is. Wordt er iets omgestoten in keuken? Geen paniek, een fluitje van een cent om dat op te ruimen. Naden waar vuil zich kan ophopen, zijn er niet. Dus als je graag een vloer wilt die makkelijk is schoon te maken en ook schoon blijft, dan is een epoxyvloer de perfecte vloer. Aangenaam is ook de gietvloer prijs. Zeker gezien de levensduur van de vloer.

Houten keukenvloer

De duurzame epoxyvloer is zoals gezegd slijtvast en je hoeft ‘m alleen maar te dweilen om het te onderhouden. Wat veel mensen niet weten is dat een houten vloer ook zeer geschikt is voor de keuken en net zo slijtvast kan zijn mits de afwerking goed is. Door de houten vloer goed in de olie te zetten of te lakken is het beschermd tegen vuil, vocht en vlekken. Net als de epoxyvloer is dit een duurzame keuze.

Stoere betonvloer

Als je fan bent van een industriële look in de keuken, dan kan een betonvloer heel mooi zijn. Deze vloeren gaan lang mee en kunnen tegen een stootje. Om vlekken te voorkomen is het aan te raden de vloer te impregneren, te coaten of goed in de olie te zetten. Als je een betonvloer iets te heftig vindt, kun je ook kiezen voor een betonlook vloer.

Wat wist jij van de beste beste vloeren voor in de keuken? En kijk jij vooral naar de uitstraling of speelt ook duurzaamheid een rol? Het blijft vooral een kwestie van smaak en natuurlijk wat je wilt uitgeven voor een vloer. Kies je voor een epoxyvloer of ga je voor een houtenvloer? En je kunt natuurlijk altijd gaan voor het oude vertrouwde  zwart wit-geblokt zeil.

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over!

Afbeelding: Murat Demircan via Unsplash

Reageer ook