Damespraatjes Damespraatjes

Waarom gekleurde jaren ’50 keukenapparatuur jouw keuken een vrolijke vibe geeft!

Een nieuwe keuken heb ik voorlopig niet nodig. En de eerste man die valt voor een knalroze koelkast van SMEG moet ik nog tegenkomen, maar ach wat vind ik de Jaren ’50 serie van SMEG prachtig. Ik droom al zo lang van een grote woonkeuken in retrostijl.

Laatst was ik in een conceptstore en daar stond ie: mijn droom koelkast. Mierzoet roze met een glimmende zilveren greep. Terwijl mijn hart een sprongetje maakte, keek de verkoopster vol verbazing naar me. “Die koelkast is niet te koop hoor, die is van ons,” haastte ze zich te zeggen. De rode neonlamp Love die erboven hing paste er perfect bij. En weer wist ik het zeker: ooit, wil ik een retro keuken.

De Jaren ’50-serie

Ik ben niet de enige die van die stijl houdt; talloze verzamelaars struinen internet en beurzen af naar alles dat met de jaren 50 te maken heeft. SMEG bedient liefhebbers van de designs van weleer op hun wenken. De in verschillende kleuren verkrijgbare FAB koelkast kent iedereen wel, maar wat velen niet weten is dat er nog meer apparaten verkrijgbaar zijn. ‘De SMEG Jaren ’50-lijn’ is onmiskenbaar vintage. SMEG heeft de levendige kleuren en klassieke ronde lijnen gecombineerd met baanbrekende technologie zodat je zeker weet dat de apparatuur niet alleen mooi is om te zien, maar het ook nog eens goed doet. Wat er allemaal te koop is? We zetten het op een rijtje!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Keukenloods.nl (@keukenloods)

Waterkoker in matchende kleur

Oké. Als je je retrokeuken gaat inrichten, mag de waterkoker van de  jaren ’50 keukenapparatuur van SMEG niet ontbreken. Je kunt voor een met je SMEG koelkast matchende kleur kiezen, maar ook is het best leuk om de verschillende kleuren van de kleine huishoudelijke apparaten te combineren. Nice detail: de waterkoker, waarin ruim anderhalve liter water kan worden gekookt, heeft een draaibare voet zodat het apparaat zowel is te gebruiken door links- en rechtshandigen.

Glimmende rode melkopschuimer

Drink je graag cappuccino, een lekkere latte of een ander lekker koffiedrankje met je vriendinnen? Dan is de elektrische melkopschuimer een must have! Je kunt er zowel koude als warme melk in opschuimen. Net als de andere apparatuur van SMEG is het een slim en krachtig apparaat en ook verkrijgbaar in vele kleuren. De glimmende rode heeft echt wel mijn voorkeur….

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Keukenloods.nl (@keukenloods)

Stijlvol brood roosteren met jaren ’50 keukenapparatuur

Oud brood gooi ik bijna nooit weg, dat vind ik zonde. Nee, oude sneetjes verdwijnen in het broodrooster. Ook die heeft SMEG in de retro-serie opgenomen. Staat natuurlijk fantastisch op je aanrecht en ontbijten wordt op deze manier elke ochtend weer  een feestje.

Naast de waterkoker, het broodrooster en de melkopschuimer zijn er nog meer apparaten in de SMEG jaren ’50 keukenapparatuur lijn verkrijgbaar waar je echt ontzettend blij van wordt. En die wil ik natuurlijk ook allemaal hebben. Maar dan moet ik eerst even sparen, de oude keuken eruit slopen en De Man zo gek krijgen dat ‘ie voortaan zijn biertje uit de roze koelkast wil pakken…

 

Reageer ook