Damespraatjes Damespraatjes

Zelf verhuizen of een verhuisbedrijf inschakelen?

Een verhuizing is een zogeheten ‘life event’. Life events zijn momenten of gebeurtenissen waarop/waarbij je leven ingrijpend verandert. Denk hierbij aan leuke momenten zoals het krijgen van een kind, met pensioen gaan of verhuizen. Maar zeker ook de mindere momenten, zoals het verliezen van een naaste, een ontslag of een ingrijpende ziekte. Het zijn situaties waar je niet zomaar even aan voorbijgaat en die je je waarschijnlijk de rest van je leven zult herinneren. Het is bij een verhuizing goed om hierbij stil te staan en het zo goed mogelijk voor te bereiden. Zo wordt het een life event om in positieve zin nooit meer te vergeten! Wij beantwoorden in dit artikel de vraag: zelf verhuizen of een verhuisbedrijf inschakelen? 

Zelf verhuizen of een verhuisbedrijf inschakelen?

Of je nou 8 jaar oud, 48 jaar oud of 80 jaar oud bent: verhuizen is altijd spannend. Je verlaat je vertrouwde woonplek en gaat iets opbouwen in je nieuwe woning. Dit gaat gepaard met veel praktische regelzaken, maar ook met wennen aan de nieuwe situatie. Vanuit dat perspectief is mijn motto tijdens een verhuizing dan ook: maak het zo makkelijk mogelijk! Het is al ingrijpend genoeg. Eén van de beste manieren om het makkelijk te maken, is door het inschakelen van een verhuisbedrijf. Wat zijn daar de voordelen van en waneer is het eigenlijk helemaal niet zo nodig?

Waarom een verhuisbedrijf inschakelen?

De hoofdreden voor een verhuisbedrijf inschakelen is natuurlijk gemak. Een aantal jaar geleden verhuisden wij van Amsterdam naar Bussum. We hadden net ons tweede kindje gekregen, Ward was druk op zijn werk en onze vrienden/familie wilden we niet wéér lastigvallen. Om ons te helpen bij de verhuizing hebben wij toen een van de verhuisbedrijven in Noord-Holland ingeschakeld. Zij namen zo goed als al het werk uit handen. Van het inpakken van de dozen en het de-monteren en weer monteren van kasten en bedden tot het sjouwen met dozen en ervoor zorgen dat alles op de juiste plek terechtkomt: wat een helden waren dat!

Het uitpakken deden we zelf. Wat mij daarbij opviel was hoe geweldig de dozen waren ingepakt. Bij eerdere verhuizingen waarbij ik alles zelf deed, ging er altijd wel iets kapot. Deze mannen hebben duidelijk véél inpak-ervaring en hebben ervoor gezorgd dat alles heel en compleet in Bussum aankwam. Geen gebroken borden, incomplete serviessets of een kapotte keukenmachine: alles was heel. Was er toch iets stukgegaan? Dan was het ook geen man overboord geweest. Dit verhuisbedrijf was namelijk verzekerd. Bij schade hadden we het gewoon vergoed gekregen. Let op: dit is niet bij alle verhuisbedrijven het geval. Vraag altijd hoe ze omgaan met schade en maak hier heldere afspraken over.

Waarom zelf verhuizen?

Het inhuren van een verhuisbedrijf kost geld. Heb je dit niet of heb je het er niet voor over? Dan kan je het natuurlijk beter zelf doen. Ook moet je jezelf afvragen hoeveel je uit handen kan en wil geven. Ik vond het heerlijk dat zij onze dozen inpakten, maar ik ken ook mensen die dat liever zelf doen. In dat geval kun je er natuurlijk voor kiezen ze de spullen alleen naar het nieuwe huis te laten vervoeren. Kom je van een kleine kamer of laat je veel spullen achter? Dan is het wellicht ook net zo makkelijk om het zelf te doen.

Conclusie

Ik vind een verhuisbedrijf echt een ware life saver tijdens een life event als een verhuizing. Zeker omdat wij kinderen hebben en ik graag een gezellige en ontspannen moeder ben. Dankzij de hulp van het verhuisbedrijf liep onze verhuizing soepel en heb ik me geen moment gestresst gevoeld. Aanrader dus!

Zou jij zelf verhuizen of een verhuisbedrijf inschakelen? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel.

Afbeelding: HiveBoxx via Unsplash

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over!

Reageer ook