Recept: Snelle pastasalade met gerookte paprika, spinazie en oude kaas
Het gebeurt mij zeer regelmatig dat ik geen zin heb om te koken en het liefste wat zou bestellen. Zou ik hier altijd aan toegeven? Dan zou er zeker drie keer per week afhaal sushi, pizza of shoarma op tafel staan. Lekker natuurlijk, maar niet zo gezond om te vaak te eten. Ook is het bestellen van eten niet al te goed voor de portemonnee. In plaats van bestellen maak ik dan lekker wat makkelijks. Iets wat in 15 minuten klaar is én waar ook de kinderen dol op zijn. Zoals deze pastasalade bijvoorbeeld.
Recept: Snelle pastasalade met gerookte paprika, spinazie en oude kaas
Ingrediënten (4 personen)
- 300 gram penne
- 8 flinke handen spinazie
- 4 gerookte paprika’s, in reepjes
- 100 gram geraspte oude kaas
- 2 eetlepels mayonaise
- 2 eetlepels volle yoghurt
- 1 teen knoflook, geperst
- 1 theelepel Italiaanse kruiden
- Sap van een halve citroen
- Zout en peper naar smaak
Bereiden (15 minuten)
Kook de penne zoals aangegeven op de verpakking. Bak ondertussen de spinazie kort zodat hij begint te slinken. Giet overtollig vocht uit de pan. Laat de spinazie een beetje afkoelen.
Schep de mayonaise en yoghurt in een bakje. Mix hier de knoflook, citroensap en Italiaanse kruiden doorheen. Breng op smaak met peper en zout.
Spoel de pasta af met koud water en laat hem goed uitlekken. Schep de saus, kaas, paprika en spinazie door de pasta. Schep in een grote schaal en serveer. Je kunt de pastasalade ook goed in de ijskast bewaren en op een later moment eten.
Genieten maar!