Recept: Asperge-Carbonara ovenschotel
Yes! Het is weer zo ver: er kunnen heerlijke witte asperges gegeten worden. Zelf vind ik ze eigenlijk in elke vorm lekker: gegrild van de barbecue, door een verse pasta, in de soep of met een lekker sausje. Dit recept van asperges-carbonara kwam ik tegen op de receptenpagina van Albert Heijn. Zo had ik ze nog nooit gegeten en ik was dan ook heel benieuwd hoe ze zouden smaken. En het is een succes hoor! Daarnaast is het ook fijn dat ze makkelijk te maken zijn én dat je er maar 5 ingrediënten voor nodig hebt.
Recept: Asperge-Carbonara ovenschotel
Ingrediënten (4 personen)
- 1000 gram witte asperges
- 900 gram koelverse aardappelpuree
- 450 gram verse pastasaus carbonara
- 100 gram Parmigiano Reggiano
- 10 gram verse platte peterselie
Bereiden
1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Schil de asperges vanaf onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Kook ze 5 min.
2. Bedek de bodem van de ingevette ovenschaal met de aardappelpuree. Verdeel de gekookte asperges erover, roer de saus los en schenk over de schotel. Rasp de Parmezaanse kaas erboven. Bak in het midden van de oven in ca. 20 min. gaar en goudbruin.
3. Snijd ondertussen de peterselie fijn. Neem de ovenschotel uit de oven en bestrooi met de peterselie.
Lekker smullen!