Recept: Cheesecake met karamel en zoute popcorn

Er zijn een aantal dingen waar je mij altijd blij mee kunt maken en ik vind het soms dan ook leuk om zo veel mogelijk van deze dingen te combineren. Vandaag: de combinatie van cheesecake, karamel en zoute popcorn. Oh, wat is dit lekker! Dat karamel lekker combineert met zout wisten we al langer, maar wist je al dat het knapperige van popcorn ook perfect bij het smeuïge van cheesecake past? 

Recept: Cheesecake met karamel en zoute popcorn

Ingrediënten

  • 200 gram Bastogne koeken
  • 100 gram boter
  • 600 gram Monchou
  • 125 gram creme fraiche
  • 3 eieren
  • 2 el bloem
  • 175 gram suiker
  • Zout
  • 100 gram popcorn maïs
  • 200 milliliter karamelsaus

Bereiden

1. Verwarm de oven voor op 120 graden.

2. Verkruimel in een keukenmachine de koekjes en smelt de helft boter. Meng de boter door de koekkruimels en verdeel over de bodem van een taartvorm.

3. Doe de monchou, creme fraiche, eieren, bloem, suiker en een snufje zout in een beslagkom en mix tot een gladde massa. Verdeel dit over de koekbodem.

4. Bak de cheesecake in 90 minuten gaar. Laat even afkoelen en zet daarna 4 uur in de ijskast.

5. Verwarm de rest van de boter in een pan waar je een deksel op kan doen. Doe dit op een laag vuur. Zodra de boter gesmolten is, doe je de maïs erbij en roer dit even door. Doe de deksel van de pan erop en wacht tot je de popcorn hoort poppen. Zet het vuur uit als (bijna) alle maïs gepoot is. Bestrooi de popcorn met zout.

6. Haal de cheesecake uit de ijskast en beschenk hem met de karamelsaus. Garneer hem met de zoute popcorn.

Dat wordt smullen!

Recept Caramel cheesecake met zoute popcorn


Reageer ook