Cheesecake Cupcakes
Dit leuke cheesecake cupcake recept kwam ik tegen op het YouTube kanaal van Dishin’ With Di en was meteen helemaal verliefd! Een gewone cheesecake is vaak erg groot en nodigt uit tot het eten van de grote hoeveelheden taart, maar door een cheesecake in cupcakevorm te bakken kan je het beter doseren. En het ziek er nog heerlijk uit ook!
Ingrediënten
Korst
1 rol biscuitjes
1 ½ eetlepel suiker
3 eetlepels gesmolten, ongezouten boter
snufje zout
Vulling
500 gram cream cheese (bijvoorbeeld mascarpone)
100 gram suiker
1 theelepel vanille extract
1 grote eieren
60 ml sour cream
2 theelepels citroenschil
snufje zout
Topping
Aardbeienjam
Verse aardbeien (gehalveerd)
Verse bosbessen
Verse frambozen
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Neem een cupcake bakblik van 12 cakejes in en stop hier cakevormpjes in.
- Stop de biscuitjes in een plastic zakje en sla ze kapot met een deegroller of ander zwaar obeject. Doe dit tot de biscuitjes fijne kruimels zijn en giet ze in een diep bord.
- Mix de gesmolten boter, 1 ½ eetlepel suiker en een snufje zout door de koekkruimels. Roer door elkaar en schep dit in de cakevormpjes. Druk voorzichtig aan met een lepel. Zet dit opzij.
- Maak de vulling. Doe 100 gram suiker en het citroenschaafsel in een bakje en roer het met je vingers door elkaar. Zet dit opzij.
- Doe de cream cheese in een beslagkom klop dit gedurende 1 tot 2 minuten met een mixer op middelhoge stand los. Voeg hier het citroen-suiker, zout en vanille aan toe. Mix ook dit op een middelhoge stand met de mixer.
- Voeg de eieren en mix dit op een lage stand door het beslag heen. Verveel het beslag over de 12 cakevormpjes.
- Bak de cakejes voor 18 tot 20 minuten in de voorverwarmde oven. Zet ze na het bakken minstens 2 uur koud, voordat je ze uit de cakevorm haalt.
- Verwijder na 2 uur de cakejes uit de cakevorm en bestrijk elke cupcake met een lepel jam en versier vervolgens met het verse fruit.
foto: Diane Kometa van Dishin’ With Di