Recept: Spaanse rijstschotel met garnalen en olijven
Vandaag weer een heerlijk recept van HelloFresh! Dit gerecht is geïnspireerd op Paella, mijn favoriete Spaanse rijstgerecht. Waar het maken van een traditionele paella flink wat tijd in beslag neemt, is deze variant een stuk sneller. En ook niet onbelangrijk: super smaakvol! Kook je lekker mee?
Recept: Spaanse rijstschotel met garnalen en olijven
Ingrediënten (4 personen)
- 350 gram garnalen
- 340 gram basmatirijst
- 2 rode paprika’s
- 2 uien
- 400 gram wortel
- 4 tenen knoflook
- 2 kuipjes tomatenpuree
- 1 citroen
- 50 gram Leccino olijven
- 10 gram verse koriander
- 4 theelepels gemalen kurkuma
- 1500 ml groentebouillon
- 4 eetlepels olijfolie
- Peper en zout
Bereiden (40 minuten)
1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn en snipper de ui.
2. Snijd de rode paprika in smalle repen en snijd de peen in dunne halve plakken. Snijd de koriander fijn.
3. Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de knoflook en de ui 2 minuten op middellaag vuur. Voeg de paprika, peen en kurkuma toe en roerbak nog.
4. Voeg de rijst, bouillon en tomatenpuree toe aan de wok of hapjespan, breng aan de kook en laat 3 – 4 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout. Schenk het mengsel in een ovenschaal en dek goed af met aluminiumfolie. Bak de schotel 25 minuten in de oven. Vind je de schotel nog te smeuïg, bak dan nog 5 minuten zonder aluminiumfolie.
5. Snijd ondertussen de olijven en de citroen in dunne plakken. Dep de garnalen droog met keukenpapier. Verhit vlak voor serveren de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de garnalen 3 – 4 minuten, keer tussendoor om.
6. Verdeel de garnalen over de ovenschaal en garneer met de olijven en de koriander. Schep op aan tafel en serveer met een schijfje citroen (pas op, de schaal is heet!).
Genieten!