Damespraatjes Damespraatjes

Recept: Ravioli bolognese met Burrata

Een heerlijk bord ravioli met Bolognesesaus en romige burrata – dit is hét ultieme comfort food waar je naar verlangt. De rijke Bolognesesaus, gemaakt van gehakt, verse groenten en een vleugje rode wijn, omhult de zachte ravioli perfect. De finishing touch? Romige burrata die smelt op je tong, gecombineerd met de intense smaak van verse basilicum en geraspte Parmezaanse kaas. Dit gerecht is een feest voor zowel doordeweekse diners als speciale gelegenheden. Trek je schort aan en waan je even in een Italiaanse trattoria met dit onweerstaanbare gerecht! Kook je lekker mee?

Ingrediënten

  • 300 gram verse ravioli (met kaas- of spinazievulling)
  • 250 gram rundergehakt
  • 1 blikje (400 gram) tomatenblokjes of passata
  • 1 kleine ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 wortel, fijngesneden
  • 1 stengel bleekselderij, fijngesneden
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 50 ml rode wijn (optioneel)
  • Verse basilicum voor garnering
  • 125 gram burrata
  • Geraspte Parmezaanse kaas naar smaak
  • Zout en peper naar smaak

Bereiding

Bolognesesaus maken: Verhit de olijfolie in een diepe pan en bak het rundergehakt rul tot het goudbruin is. Voeg de fijngesneden ui, knoflook, wortel en bleekselderij toe. Bak alles samen voor ongeveer 5 minuten, tot de groenten zacht zijn.

Tomaten en wijn toevoegen: Voeg de tomatenblokjes of passata toe en roer alles goed door. Als je rode wijn gebruikt, schenk die er dan ook bij en laat de saus 15-20 minuten zachtjes sudderen, zodat de smaken goed kunnen ontwikkelen. Breng op smaak met oregano, zout en peper.

Ravioli koken: Kook ondertussen de ravioli volgens de aanwijzingen op de verpakking (meestal 3-4 minuten) in ruim gezouten water. Giet af zodra ze gaar zijn.

Serveren: Voeg de gekookte ravioli toe aan de Bolognesesaus en roer voorzichtig om de pasta goed te bedekken met de saus.

Afwerken: Schep de ravioli met Bolognesesaus in een schaal. Verdeel de burrata over de pasta en strooi er Parmezaanse kaas en verse basilicumblaadjes overheen voor extra smaak.

Genieten: Serveer direct en geniet van dit comfort food vol Italiaanse smaak!

Kook je lekker met ons mee?

Lijkt dit jou ook zo heerlijk? We zijn heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel.

Afbeelding: Lily Morello via Unsplash

Reageer ook