Recept: Oosterse andijviecurry met spiegelei, kokosmelk en pikante honingpinda’s
Stamppot andijvie; het is een van de weinige dingen waar je mij absoluut niet voor wakker hoeft te maken. Als kind was ik al geen groot fan van de Hollandse keuken, maar nu ik zelf kook, eet ik het eigenlijk nooit meer. Mijn vriend is er daarentegen gek op en zou het wel weer wat vaker willen eten. Gelukkig heb ik nu een mooie middenweg gevonden: andijvie op z’n oosters, andijviecurry.
Ingrediënten (4 personen)
- 2 sjalotten
- 4 tomaten
- 60 gram pikante honingpinda’s
- 250 milliliter kokosmelk
- 5 theelepels kerriepoeder
- 4 theelepels gemalen kurkuma
- 4 theelepels gemalen kardemom
- 600 gram gesneden andijvie
- 20 milliliter sojasaus
- 4 eieren
- 330 gram basmatirijst
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 2 eetlepels ketjap
- peper en zout naar smaak
Bereiden van de Andijviecurry
1. Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel en kook de rijst, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.
Lees ook: SPRINGROLLS MET AVOCADO, KOMKOMMER EN FRISÉE
2. Snipper ondertussen de sjalot. Snijd de tomaat klein, hak de honingpinda’s grof en roer de kokosmelk goed door.
3. Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de sjalot met het kerriepoeder, de kurkuma en kardemom 2 – 3 minuten op middelhoog vuur.
4. Voeg vervolgens de kokosmelk toe en breng op smaak met peper en zout. Kook de curry, afgedekt, 5 minuten op laag vuur. Voeg halverwege de tomaat en andijvie toe. Voeg in de laatste minuut de sojasaus toe.
5. Verhit ondertussen de overige zonnebloemolie in een koekenpan en bak de eieren. Breng op smaak met peper en zout.
6. Verdeel de rijst en andijviecurry over de borden. Besprenkel met ketjap en serveer met het spiegelei. Bestrooi met de honingpinda’s.
En smullen maar!
Dit recept is afkomstig van HelloFresh.