Recept: Maiskolf met knoflook, Hüttenkäse, ingemaakte rode ui en granaatappel
Ik ben dol op mais! Waar ik hem vroeger ‘gewoon’ met een beetje peper en zout at, vind ik het tegenwoordig super leuk om wat meer te experimenteren met toppings. Zo ontdekte ik ook deze variant met knoflook, Hüttenkäse, ingemaakte rode ui en granaatappel. Het klink misschien een beetje als een gekke combi, maar ik vind het heerlijk! En ik durf te wedden dat jij dat ook vindt!
Recept: Maiskolf met knoflook, Hüttenkäse, ingemaakte rode ui en granaatappel
Ingrediënten (4 personen)
- 4 maiskolven
- 4 eetlepels Hüttenkäse
- 1 grote rode ui (of 2 kleien), in ringen
- 100 milliliter water
- 100 milliliter azijn
- 2 tenen knoflook, geperst
- 1 eetlepel suiker
- 4 theelepels roomboter, op kamertemperatuur
- Peper en zout
- Pitjes van 1 granaatappel
- 1 lente ui, in ringetjes
- Chilipoeder
Bereiden (45 minuten)
1. Maak de ingemaakte ui. Neem een luchtdichte pot (heb je dit niet? Neem dan een bakje dat je kunt afsluiten) en doe hier de uienringen in. Doe hier het water, azijn en de helft van de knoflook bij in een pan en warm het op. Als het bijna kookt, giet je dit bij de ui. Breng op smaak met een beetje peper en zout. Sluit de pot af en laat dit in ieder geval een half uur staan.
2. Neem een grote pan (waar 4 maiskolven inpassen) en vul met water. Breng het water aan de kook en doe de maiskolven in de pan. Het koken van de mais duurt ongeveer 15/20 minuten en is afhankelijk van de grootte van de maiskolf.
3. Doe de boter in een bakje en voeg hier de andere helft van de knoflook aan toe. Breng op smaak met peper en zout.
4. Zodra de maiskolven gaar zijn, giet je ze af en dep je ze droog. Smeer ze met een kwastje in met de knoflookboter.
5. Top de maiskolven af met de Hüttenkäse, lente ui, granaatappelpitjes en de ingemaakte ui. Besprenkel naar smaak met een beetje chilipoeder.
Serveer de maiskolf met een lekkere salade of een kommetje soep.
En lekker smullen maar!