Recept: Kipfilet met een avocado-ananas salsa
Kip, het is zo’n veelzijdig stukje vlees. Lekker en leuk om er dus elke week wat mee te bereiden! Verder is de kipfilet ook nog eens een slank stukje vlees, zonder schuldgevoel eten dus. In dit recept serveren we de kipfilet met een frisse avocado-ananas salsa. Het klinkt misschien gek om deze ingrediënten bij elkaar te gooien, maar het levert een heerlijke combinatie op. Proef zelf maar!
Ingrediënten (4 personen)
- 4 grote kipfilets
- 1 ananas, in zeer kleine blokjes
- 2 avocado’s, in zeer kleine blokjes
- 1 rode ui, in zeer kleine blokjes
- 1 bosje koriander, fijngehakt
- 1 citroen, in 4 parten
- Peper en zout
- Chili vlokken
- 50 gram roomboter
Bereiden
1. Heel de kipfilets minstens een halfuur voor gebruik uit de ijskast.
2. Neem een grote bakpan (waar alle kipfilets tegelijk inpassen) en verwarm deze op een matig-hoog vuur. Smelt de boter en leg de kipfilets in de pan, bak ze aan allebei de kanten in 3 minuten lichtbruin. Draai nu het vuur laag en bak de kip in 15 minuten gaar. Draai de kip regelmatig om.
3. Doe de ananas, avocado, rode ui en koriander in een kom en roer dit goed door.
4. Verdeel de kipfilets over 4 borden. Bestrooi ze met wat peper, zout en chili flokken. Schep een rijke hoeveelheid avocado-ananas salsa over de kip. Serveer de kip met op elk bord een partje citroen.
Enjoy!