Recept: Hasselback aardappel met tijm, knofllook en zeezout

Hebben jullie ooit al Hasselback aardappelen gegeten? Ik eet ze nu al een paar jaar en ben er dol op. Eigenlijk zijn het gewoon aardappelen, maar dan laat je ze in de schil en snijd je er heel veel inkepingen in. Vervolgens zet je hem in de oven, waardoor je eer heerlijk knapperige aardappel krijgt. Inmiddels heb ik hem al wel honderd keer gemaakt en moet zeggen: ik heb eindelijk de lekkerste manier gevonden. Dit deel ik natuurlijk heel graag met jullie!

Recept: Hasselback aardappel met tijm, knofllook en zeezout

Ingrediënten (2 personen)

  • 4 vastkokende aardappels (gewassen)
  • 10 gram roomboter
  • 1 eetlepel olijfolie
  • paar takjes tijm
  • 1 teen knoflook (geperst)
  • Zeezout

Eventueel wat crème fraîche en fijngesneden lente ui om het extra te garneren.

Bereiden

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

2. Snijd met een mes hele dunne inkepingen in de aardappel. Let op: je snijdt niet helemaal tot beneden, dan valt de aardappel uit elkaar! Leg een pollepel langs de lange zijde van de aardappel om te voorkomen dat je te diep in de aardappel snijdt.

3. Leg de aardappelen voorzichtig in een ovenschaal en leg hier de tijmtakjes op.

4. Smelt de boter en roer hier de olijfolie en knoflook doorheen. Giet het botermengsel over de aardappelen.

5. Zet de aardappelen ongeveer 60 minuten in de oven. Haal ze eruit en strooi er (naar smaak) zeezout overheen.

6. Wil je een frisse touch aan het gerecht geven? Schep dan een eetlepel crème fraîche op de aarappelen en garneer met wat fijngesneden lente ui.

Geniet ervan!

Hasselback aardappel met tijm, knofllook en zeezout recept


Reageer ook