Damespraatjes Damespraatjes

Recept: Gevulde portobello met gehakt en kaas

De portobello is een zeer veelzijdig product. Het is een erg vlezige paddestoel en daardoor heel geschikt om een mooie hoofdrol in de maaltijd te geven. Door hem te vullen maak je er een échte traktatie van! Dat vullen kan op heel veel manieren, maar vandaag geven we je een basisrecept waarvan de meeste mensen het heerlijk vinden. Je kunt het ook wat spannender maken door hem bijvoorbeeld met blauwe kaas en peer te vullen! Net wat je lekker vindt. 

Recept: Gevulde portobello met gehakt en kaas

Ingrediënten (4 personen)

  • 4 grote portobello’s, steeltjes verwijderd
  • 200 gram rundergehakt (of vega gehakt)
  • 100 gram jonge kaas, geraspt
  • 100 gram cherry tomaten, in vieren gesneden
  • 1 eetlepel kruidenmix voor gehakt
  • 1 eetlepel verse peterselie, fijngehakt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 3 tenen knoflook, zeer fijn gesneden

Bereiden

1. Verwarm de oven voor op 200 graden en zet een ovenschaal klaar op het aanrecht.

2. Fruit het uitje. Wanneer de ui glazig begint te worden voeg je het gehakt, de knoflook en gehaktmix toe. Wanneer het gehakt bijna gaar is voeg je ook de tomaatjes toe.

3. Schep het gehakt in de holle kant van de portobello. Bestrooi met een flinke laag kaas.

4. Zet de portobello’s in de oven. Haal ze er na 15 minuten uit. Garneer ze met wat verse peterselie.

Eet smakelijk!

Reageer ook