Damespraatjes Damespraatjes

Recept: Fiadone Corse (Corsicaanse Cheesecake)

We hebben vandaag een heerlijk recept geïnspireerd door de Corsicaanse keuken. Wat uniek aan de Corsicaanse gerechten is, is dat je invloeden uit zowel de Franse als de Italiaanse keuken terugvindt. Dit levert prachtige gerechten op! Het eiland heeft een zeer aangenaam klimaat en dit merk je in de geweldige producten die hier vandaan komen. Typische producten die je terugvindt in de Corsicaanse keuken zijn kazen, hammen, kastanjes, olijfolie en wijnen. 

Maar ook voor zoetigheid ben je op Corsica aan het juiste adres. Zo kan je er de lekkerste cheesecakes eten, die noemen ze daar een Fiadone. Het verschil met de cheesecake die wij hier meestal eten, is dat ze op Corsica gebruik maken van schapenkaas, in plaats van roomkaas. Zo wordt hij heerlijk fris en is het een perfect dessert voor na een Corsicaanse maaltijd.

Ingrediënten

  • 6 eieren, gescheiden
  • 150 gram suiker
  • 500 gram verse schapenkaas
  • Geraspte schil van 1 citroen
  • 50 gram bramen
  • 50 gram blauwe bessen

Bereiden 

1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een springvorm van 24 cm in.

2. Klop de eidooiers met de suiker tot een schuimig mengsel. Hoer hier de kaas en de citroensap doorheen. Zet dit even opzij.

3. Klop de eiwitten stijf en roer deze door het eidooiermengsel. Schenk dit in de springvorm.

4. Zet de taart 30 tot 35 minuten in de oven.

5. Laat de taart een uur afkoelen en decoreer hem met de bramen en blauwe bessen.

Bon appétit!

Wil jij dit recept niet zelf maken, maar de originele versie op Corsica proberen? Leuk! Plak er meteen een vakantie op het eiland aan vast en geniet van al het lekkers wat daar te krijgen. Wil je meer informatie over een (culinaire) vakantie naar Corsica? Bekijk dan de website van Corsica Reizen.

Reageer ook