Recept: Chang Mai Noedelsoep
Een tijdje geleden dook foodblogger Sarah de keuken voor ons in. Op het menu: Chang Mai Noedelsoep. Een heerlijk soepje dat goed vult. Ideaal als maaltijd. De soep heeft een oosters tintje en dat vinden wij altijd heerlijk. Ook bij het lezen van dit recept loopt het water ons weer in de mond. Bij jou ook?
Ingrediënten (4 personen)
Bereidingstijd: 25 minuten
Soep
6 dl kokosmelk
2 eetlepel rode kerriepasta
1 theelepel geelwortel
500 g kippendijen (ontbeend en in stukjes gesneden)
6 dl kippenbouillon
4 eetlepels vissaus
1 eetlepel donkere sojasaus
Het sap van 1 limoen
500 g eiermie ( geblancheerd in kokend water)
Zout en versgemalen zwarte peper
Garnituur
3 lenteuitjes
4 rode chilipepers ( ontzaad en gehakt)
4 sjalotjes ( gesnipperd)
2 eetlepels gebakken plakjes knoflook
Verse koriander
Bereiden
1. Giet eenderde van de kokosmelk in een grote pan en breng het al roerend aan de kook tot de melk gaat schiften.
2. Schep er de kerriepasta en geelwortel door en laat het geheel fruiten tot de geuren loskomen.
3. Voeg de stukjes kip toe, roerbak ongeveer 2 minuten en zorg dat ze rondom met de kerriemengsel bedekt zijn.
4. Giet er de rest van de kokosmelk, de kippenbouillon, de vissaus en sojasaus over. Breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper. Laat circa 7 tot 10 minuten zachtjes sudderen. Neem de pan van het vuur en schep er het limoensap door.
Verwarm de mie in kokend water, laat goed uitlekken en verdeel over de soepborden. Verdeel de kip over de soepborden en de hete soep over. Garneer elke bord met wat van elk garnituur en enjoy.
Eet smakelijk!
Probeer ook: Venetiaanse vis met tomaat en kruiden