Damespraatjes Damespraatjes

Recept: Bulgursalade met feta, gegrilde groenten, kikkererwten en gekarameliseerde pecannoten

Leuk nieuws! We hebben een nieuwe foodblogger bij Kookpraatjes: Valérie van Mameren. Valérie (1993) houdt van lekker eten en heeft het Instagram-account @smikkeliemetvellerie. Hier plaatst ze regelmatig de lekkerste recepten, geïllustreerd met kleurrijke fotografie. De gerechten zijn toegankelijk en gewoon heel erg lekker. Benieuwd naar haar eerste recept bij Kookpraatjes? Lees lekker verder! 

De lente zet bijjjjjna door, vandaar deze kleurrijke bulgursalade met feta! Daarnaast ben ik mega fan van pecannoten dus daar zitten er lekker veel van in deze bulgur salade wiehoeee. Het staat ook nog eens super snel op tafel so get cookinnnn! Je maakt ‘m zo.

Recept: Bulgursalade met feta

Ingrediënten van de Bulgursalade

(voor 2 personen)

🍴kookpan
🍴vergiet
🍴bakpan
🍴grote schaal

🌱 100 gram volkoren bulgur
🌱 150 gram feta
🌱 200 gram kikkererwten (uitlekgewicht: 125 gram)
🌱 100 gram spinazie
🌱 250 gram AH gegrilde groentemix
🌱 2-3 eetlepels honing
🌱 2 handjes pecannoten
🌱 1 groente bouillonblokje

Bereiden van de Bulgursalade

Bereidingstijd: < 20 minuten

1. Breng 1,7 liter water aan de kook.

2. Voeg de bulgur en het bouillonblokje toe aan de kookpan. Kook 12 minuten en giet de bulgur af in het vergiet.

3. Snijd de gegrilde groenten in stukjes en zet apart.

4. Laat de kikkererwten uitlekken.

5. Zet de bakpan op middelhoog vuur. Voeg de pecannoten toe (zonder boter of olie!) en schep geregeld om.

6. Voeg de honing toe en zorg dat de pecannoten hier in ondergedompeld zijn. Bak daarna max 20 seconden en haal daarna van het vuur af.

7. Schep de bulgur in de schaal en voeg hier de spinazie, gegrilde groenten, kikkererwten aan toe. Verbrokkel de feta over de bulgur en voeg als laatste de gekarameliseerde pecannoten toe.

Dinner = served!!!

recept bulgursalade met feta

Kook je mee?

Hoe onwijs lekker ziet deze bulgursalade met feta eruit? We krijgen spontaan zin in lange lente lunches en zwoele zomerdiners. Deze blugursalade gaat goed met een glas ijskoude Pellegrino (met schijfje citroen natuurlijk), een mooie rosé of een lichtzure sauvignon blanc. Laat de zonnige dagen maar komen!

Valérie van Mameren (1993), houdt van smikkelen @smikkeliemetvellerie, en woont in het bruisende Amsterdam. Naast reizen struint ze graag over de Albert Cuypmarkt of ontdekt ze een nieuw plekje waar ze wat lekkers kan halen. Guilty pleasure? Een dirty chai latte (met erwtenmelk, maar nog niet iedereen is zo ver ;)).

Reageer ook