Recept: Brood­je ga­do ga­do met zelfgemaakte satésaus

De Indonesische keuken is één van mijn favorieten. Mijn favoriete gerechten zijn rendang, ayam rica en natuurlijk gado gado. Zelf probeer ik ze thuis weleens na te maken, maar vooral de eerste twee gerechten vind ik best lastig. Gado gado lukt mij inmiddels wel en ik kwam op de website van Albert Heijn een hele leuke variatie tegen: een broodje gado gado. En zo maak je het!

Recept: Brood­je ga­do ga­do met zelfgemaakte satésaus

Ingrediënten (4 personen)

  • 4 middelgrote eieren
  • 75 gram 100% pindakaas naturel
  • 100 milliliter water
  • 1½ eetlepel sambal manis
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 3 eetlepels gebakken uitjes
  • 100 gram gesneden spitskool
  • 100 gram taugé
  • ½ komkommer
  • 1 vers wit stokbrood
  • 75 gram peen julienne

Bereiden

1. Kook de eieren in 8 min. hard. Laat ze schrikken onder koud stromend water. Pel de eieren en snijd in plakjes.

2. Doe de pindakaas met het water, de sambal, ketjap en gebakken uitjes in een steelpan en breng aan de kook. Verwarm 3 min. en roer met een garde goed door totdat je een egaal mengsel hebt.

3. Doe de spitskool en taugé in een vergiet en schenk er kokend water over en laat uitlekken. Snijd de komkommer in plakjes.

4. Snijd het stokbrood overlangs doormidden en hol de binnenkanten voor de helft uit. Beleg met de plakjes ei, komkommer, spitskool, taugé, peen en satésaus. Zorg ervoor dat alle ingrediënten zichtbaar zijn

Enjoy!

Video tutorial


Reageer ook