Recept: Bananenbrood met pure chocolade
Ooit zat ons kantoor boven een Lot61 koffiebarretje. Ze hebben heerlijke koffie, maar waar ik persoonlijk een nog groter fan van was, waren hun baksels. Steve bakte elke dag heerlijke koekjes, cake en bananenbrood. Vooral van die laatste ben ik fan!
Omdat ik zo gek ben op bananenbrood leek het me leuk om het ook eens zelf te bakken. En dit is het recept van mijn bananenbrood met pure chocolade. Ik voeg er lekker wat kaneel aan toe omdat ik vind dat dit het brood extra lekker maakt. Dat wordt weer smullen. Wil jij hem ook proberen? Dit is het recept.
Recept: Bananenbrood met pure chocolade
Benodigdheden
- 4 super rijpe bananen, gepureerd of fijngestampt
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- 115 gram boter, gesmolten
- 110 gram basterdsuiker
- 4 eetlepels havermout
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 eetlepel kaneel
- 75 gram pure chocolade (tenminste 75 procent cacao), geraspt
- Cakevorm
- Bakspray
Bereiden van bananenbrood met pure chocolade
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Doe de gepureerde banaan in een kom en voeg hier het bakmeel, de boter, de suiker, de havermoet, het bakpoeder, de kaneel en de chocolade aan toe.
3. Vet de cakevorm in met bakspray en giet het beslag in de cakevorm. Zet de cake gedurende 60 minuten in de oven.
4. Laat de cake afkoelen op het aanrecht. Als hij warm is, valt hij sneller uit elkaar bij het snijden. Even geduld dus…
Geniet van dit heerlijke bananenbrood!