Recept: Aardbeien tiramisu
Mijn moeder maakt de aller lekkerste tiramisu ter wereld. Hij is zo lekker, dat ik hem niet zelf durf te maken. Hij kan nooit zo lekker worden als bij mama en het zal hoe dan ook een belediging voor het recept zijn. Wat ik wel aandurf, is het experimenteren met andere manieren om tiramisu te maken. Zoals bijvoorbeeld dit recept waarbij je lekker veel aardbeien in het gerecht verwerkt. Ook fijn voor sommige mensen: er zit geen alcohol in.
Recept: Aardbeien tiramisu
Ingrediënten (4 personen)
- 125 milliliter slagroom
- 30 gram suiker
- 50 milliliter aardbeiensaus
- 250 gram mascarpone, op kamertemperatuur
- 500 gram aardbeien, in kleine stukjes
- 8 lange vingers, in kleine stukjes gebroken
Bereiden
1. Doe de slagroom en de suiker in een kom. Klop hem stijf en roer hier de mascarpone en de aardbeiensaus doorheen.
2. Neem 4 glaasjes (waar ongeveer 250 milliliter in past) en schep in elk glaasje een laag mascarpone. Ga verder met een laag aardbeien en vervolgens een laag lange vingers. Op de lange vingers schep je weer lekker wat mascarpone en maak het af met een laag aardbeien.
3. Zet de glaasjes aardbeientiramisu een uur in de ijskast.
Houd je van extra zoet? Roer dan ook door de verse aardbeien wat aardbeiensaus voordat je ze in het glaasje schept.
Geniet ervan!