Damespraatjes Damespraatjes

Recept: Chocoladetaart van overgebleven Sint- en kerstchocolade

Hebben jullie ook zo’n gezellig kerstweekend gehad? Wij hadden een uitgebreide brunch en hebben het verder heel rustig aan gedaan. We zijn momenteel veel meer thuis en we vonden het dus een leuk idee om wat lekkers te bakken. Na de feestdagen hebben we veel chocolade over, maar écht zin om alles op te eten hebben we ook niet. Het is zonde om weg te gooien, dus maken we er wat anders van! Deze heerlijke chocoladetaart bijvoorbeeld.

Het recept van deze taart is van Tasty. Ik vond hem zo leuk en lekker, dat ik hem graag met jullie deel.

Recept: Chocoladetaart van overgebleven Sint- en kerstchocolade

Ingrediënten 

Voor de taart:

  • 250 gram overgebleven Sint- en kerstchocolade
  • 200 gram boter
  • 2 eieren
  • 3 eidooiers
  • 50 gram suiker
  • 100 gram bloem
  • 1 voorgebakken taartbodem van 25 centimeter

Voor de merengue topping: 

  • 6 eiwitten
  • 300 gram basterdsuiker
  • 1 eetlepel vanille extract
  • 1 theelepel witte wijnazijn
  • 100 gram cacao poeder

Bereiden

1. Verwarm de oven voor op 150 graden.

2. Smelt de chocolade au-bain-marie. Als de chocolade een mooie gladde massa vormt, haal je het van het vuur.

3. Roer nu de eieren, eidooiers en de suiker er doorheen. Roer ook de bloem door de chocolade.

4. Giet het mengsel in de taartbodem en bak hem 15 minuten in de voorverwarmde oven.

5. Maak ondertussen de merengue topping. Doe de eiwitten in een kom en mix ze met een handmixer tot een schuimige massa. Voeg dan één voor één tijdens het mixen de suiker, the vanille extract en het azijn toe. Blijf mixen totdat de merengue een stijve massa vormt.

6. Zeef het cacao poeder over de merengue heen. Roer het er in twee grote slagen doorheen, maar stop dan. Anders verliest de merengue haar mooie structuur.

7. Schep de merengue op de taart en zet hem nog 30 minuten in de oven.

Klaar om te genieten! 

chocolade taart


Reageer ook