Quesedilla met flespompoen en gekarameliseerde ui

Tijdens een rondje lekkerbekken op het internet kwam ik dit heerlijke recept voor quesedilla’s met flespompoen en gekarameliseerde ui tegen. Een zoete combi, maar vergis je niet:  door de sausjes en garnering is het een pittig hapje. Lekker als diner, maar ook als hapje bij de borrel. Het recept is afkomstig van Epicurious. Wil je meer foto’s bij het recept zien, dan kan je dat daar doen. Ook hebben ze natuurlijk nog heel veel meer lekkere recepten, maar het is wel in het Engels met Amerikaanse eenheden. Hieronder hebben wij het voor jouw gemak naar het Nederlands vertaald en omgerekend. 

Ingrediënten (4 personen)

Chipotle crème 

  • 250 gram sour cream
  • 80 ml verse slagroom
  • 3 eetlepels chipotle saus

Quesedillas

  • 1 grote witte ui, in dunne halve-ringen
  • 2 eetlepels boter
  • 2 theelepels bruine suiker
  • 1 flespompoen, in kleine blokjes
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 150 gram geraspte mozzarella
  • 8 tortilla wraps
  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 avocado, in dunne plakjes
  • 1 bosje koriander
  • Tomatillo salsa

Bereiding

1. Smelt de boter in een pan op medium-hoog vuur. Voeg de uien toe en laat deze even fruiten. Zet het vuur wat lager en laat de uien gedurende 30 minuten karameliseren.

2. Verwarm de oven voor op 200 graden.

3. Leg de pompoenblokjes op een ovenplaat met bakpapier erop. Besprekel ze met wat olijfolie en zet ze voor 15 minuten in de oven.

4. Neem een wrap en besprenkel hem voor de helft met mozzarella. Leg hier ook wat ui en pompoen op. Besprekel vervolgens weer met wat kaas. Vouw de wrap dubbel en bak de tortilla in een koekenpan, tot hij aan beide kanten goudbruin zijn. Doe dit met alle 8 de tortilla’s.

5. Maak de Chipotle crème door alle ingredienten in een kom te doen en goed te mixen em besprekel de quesedillas voor het serveren hiermee. Serveer ze met avocado, koriander en tomatillo salsa.

Wil je weten hoe je de tomatillo salsa maakt? Kijk dan op Epicurious!


Reageer ook