Frisse hummus met citroen, pitten en zaden

De borrel is mijn favoriete maaltijd van de dag. Iets wat niet op een goede borrel mag ontbreken is een fijne portie zelfgemaakte hummus. Er zijn heel veel verschillende variaties mogelijk, zoals bijvoorbeeld hummus met zongedroogde tomaatjes of hummus met koriander. Lekker afwisselen! Maar wat hiervoor belangrijk is, is dat je eerst het basisrecept goed onder de knie hebt, van daaruit kan je gaan experimenteren met producten en smaken. Hier hebben we een heerlijk en makkelijk basisrecept voor hummus. 

Ingrediënten

  • 1 blik kikkererwten, uitgelekt
  • 2 eetlepels tahin
  • Sap van 1 citroen
  • 1 teen knoflook
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 theelepel peper
  • Pitten en zaden naar keuze, bijvoorbeeld sesamzaad, lijnzaad, zonnebloempitten of pompoenpitten

Bereiden

1. Doe de kikkererwten, tahin, citroensap, knoflook, 4 eetlepels olijfolie, peper en zout in de blenden en mix dit tot een glad geheel. Heb je geen blender? Je kunt ook gebruikmaken van een staafmixer!

2. Schep de hummus in een bakje of op een diep bord. Schep hier nog een lepel olijfolie overheen en besprenkel met de pitten en zaden.

Heerlijk om op een toastje te eten, maar ook op een zelfgebakken franse baguette! Waar zou jij deze hummus met citroen, pitten en zaden wel mee willen eten?

frisse-hummus-met-citroen-pitten-en-zaden-2

 


Reageer ook