Carrot cake met sinaasappelschil
Yes! We hebben weer een heerlijk recept van onze blogger Sarah binnen: een carrot cake met sinaasappelschil. Vroeger werd ik altijd misselijk bij het horen van het woord carrot cake… Waarom zou je van zoiets gezonds als wortel een taart bakken?! Maar toen ik me uiteindelijk toch heb laten overhalen het een keer te proeven, was ik direct verkocht. Heerlijk! Zo ook dit exemplaar van Sarah, die verassend makkelijk te maken is. Oh, en heb je die prachtige foto al gezien?
Ingrediënten
Taart
- 150 gram roomboter, op kamertemperatuur
- 1 winterpeen, grof geraspt
- 150 gram kristalsuiker
- Snufje zout
- 2 eieren
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- 2 eetlepels sinaasappelschil, fijn gesneden
- 100 gram walnoten, fijn gehakt
- 1 eetlepel kaneel
- Springvorm van 20 centimeter (bakblik kan ook)
Topping
- 75 gram roomboter, op kamertemperatuur
- 200 gram mascarpone, op kamertemperatuur
- 125 gram poedersuiker
- 1 theelepel vanille extract
Bereiden
1. Verwarm de oven voor op 165 graden en vet een taartvorm of bakblik in en leg bakpapier in.
2. Schil de sinaasappel met een dunschiller en snij de schil vervolgens in hele dunne reepjes.
3. Doe de gesmolten boter, geraspte wortel, reepjes sinaasappelschil, kaneel, walnoten, suiker, eieren en een snuf zout in een kom en meng met een garde of handmixer. Zeef het bakmeel en doe dit in de kom en mix goed door.
4. Giet het beslag in je springvorm.
5. Bak de carrot cake in het midden van de oven ongeveer 50 minuten. Check daarna of de cake gaar is. Haal de cake uit de oven en laat afkoelen.
6. Doe de mascarpone, roomboter, de poedersuiker en vanille extracten in een kom en mix tot een gladde maar dikke créme.
7. Als de cake is afgekoeld, kun je de mascarponecrème over de worteltaart smeren met een paletmes of lepel. Een beetje slordig mag best! Zet de cake een kwartiertje in de koelkast om de crème op te laten stijven.
Eet smakelijk!
Artikel van Sarah Schaap