Damespraatjes Damespraatjes

Als foodie een huis bouwen? Hier moet je op letten

Een huis ontwerpen en vervolgens laten bouwen, een dingetje wat bij velen hoog op het wensenlijstje staat. Wie droomt er stiekem niet van? Wanneer wij er met iemand over spreken dan komen de wensen al snel op tafel. Het grappige is dat echt iedereen duidelijke voorkeuren en beelden heeft bij zijn of haar droomhuis. De één gaat voor een designinterieur terwijl de ander juist voor landelijk chique gaat. Waar wij als foodies natuurlijk vooral op letten; de keuken! Hier hebben wij natuurlijk meteen een beeld bij. Toch is een huis ontwerpen niet eenvoudig. Want naast de leuke zaken zoals het uitzoeken van nieuwe tegels, badkamers en kleuren zijn er ook veel praktische dingen waar je niet meteen aan denkt. Als foodie een huis bouwen? Hier moet je op letten

De basis; advies

Ondanks dat je zelf ongetwijfeld een duidelijk beeld hebt bij het design van je huis, raden wij altijd aan een professional in te huren. De kosten van een architect vallen vaak ontzettend mee, en deze professionele blik is onmisbaar. Schroom echter niet om duidelijk aan te geven wat je wensen en voorkeuren zijn qua indeling van de ruimte. Wil je een kookeiland waar iedereen gezellig kan aanschuiven? Of juist een aparte keuken en eetkamer? Ook de afmetingen van de ruimtes zijn zaken waarvoor je bij de architect moet zijn. Droom je al jaren van een ronde tafel, dan is dit al het stadium waarin je hiermee rekening moet houden.

Natuurlijk; de keuken

Dit is voor ons natuurlijk de basis en centrale punt in het huis; de keuken. Je zult er uren, dagen en misschien wel weken gaan doorbrengen, dus ga hierbij niet over één nacht ijs. Voordat je overgaat tot de aanschaf van een keuken is het raadzaam om al je wensen en voorkeuren op een rijtje te zetten. Vergeet hierbij ook niet de praktische tips zoals ovens op werkhoogte, een kleine en grote vaatwasser en een onzichtbare afzuigkap. Allemaal innovaties waar je iedere dag blij van gaat worden. Houd ook bij de bouw van het huis hier al rekening mee. Vraag desnoods een loodgieter of elektricien vooraf al advies over de aanleg van deze zaken naar een kookeiland. Via homedeal.nl vind je voor iedere klus een professional, zeer handig.

Buiten is binnen

Buiten wordt tegenwoordig steeds meer bij binnen betrokken. Houd hier bij het ontwerpen van je huis ook rekening mee. Laat meteen een overkapping ontwerpen inclusief een buitenkeuken. Door dit alvast te laten doen bij het ontwerp en de ruwe bouw, hoef je later geen aanpassingen meer door te voeren. Het toppunt van gezelligheid én luxe, een volledige buitenkeuken.

Als foodie een huis bouwen is leuk!

Kortom, een eigen huis ontwerpen is altijd leuk maar als foodie een huis bouwen is misschien nog wel nét iets leuker. Dit is namelijk de kans om al jouw jarenlange ervaring te clusteren tot alle wensen die je hebt voor een keuken en eetkamer. Schroom dan ook niet om deze wensen kenbaar te maken en invulling te laten geven. Succes!

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over!

Afbeelding Steven Ungermann via Unsplash

Reageer ook