Damespraatjes Damespraatjes

De hele dag met eten bezig zijn? Dit zijn de leukste banen!

Wanneer jij een echte foodie bent, ben je in je vrije tijd ongetwijfeld het liefste bezig met eten, voeding en leuke recepten. Soms gaat deze liefde en passie zo ver, dat je er eigenlijk het liefste de hele dag mee bezig bent. Tegenwoordig is dat heel goed mogelijk, er zijn namelijk heel veel carrièrekansen op dit gebied. Het is wel van belang dat je weet welke kansen dat zijn en wat er bij jou past. Wij zetten de leukste banen binnen de ‘foodsector’ op een rij.

Geef advies!

Je hoeft niet de hele dag in de keuken te staan wanneer je een baan binnen deze sector ambieert. Veel mensen hebben namelijk tegenwoordig vragen en/of problemen omtrent het opbouwen van een goed eetpatroon. Ook zijn er steeds meer mensen met intoleranties en allergieën. Zij kunnen wel een goed advies gebruiken op het gebied van eten en drinken. Ook het aspect van de invloed van levensstijl komt steeds vaker aan bod. Om mensen hiermee te helpen, is het wel nodig om een gedegen opleiding te volgen. De opleiding voeding en diëtiek van NTI is hier een goed voorbeeld van. Dat je hier niet meer voor naar een fysieke onderwijsinstelling hoeft, is tegenwoordig erg handig. Je kunt vandaag nog starten met een opleiding bij NTI.

Kook over!

De meest voor de hand liggende optie om een carrière met voeding te starten is natuurlijk in de horeca. Er is een groot tekort aan koks en bedienend personeel, de kansen zijn hier dan ook talrijk. Zelfs zonder (erkende) opleiding kun je tegenwoordig al eenvoudig aan de slag. Houd er wel rekening mee dat er bij een baan in de horeca ook andere zaken komen kijken dan het werk op zich. Denk hierbij aan zeer ruime en flexibele openingstijden, deze zijn niet altijd goed te combineren met een gezinsleven.

Ad hoc kok

Naast dat je structureel voor een baan in de horeca kunt kiezen, kun je ook naast je huidige werk rustig aan beginnen met je loopbaan in deze sector. Door een pop-up restaurant te starten, als cateraar aan de slag te gaan, of je taarten via Facebook te verkopen kun je rustig aan beginnen. Wanneer het een succes is kun je hier mee verdergaan.

Kortom, laat je niet weerhouden in je passie wanneer je hart écht sneller gaat kloppen zodra jij de keuken instapt. Er zijn zeer diverse mogelijkheden om je loopbaan hier verder door te zetten. Je kunt ook beginnen door het eerst als een bijverdienste te doen om daarna serieus een ‘food carrière’ te starten!

Zou jij het leuk vinden om als foodie aan de slag te gaan? Hoe zou jij het dan gaan invullen? We zijn heel benieuwd. Laat het ons weten bij de comments onder dit artikel. Vinden we leuk :-).

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over!

Foto door Annushka Ahuja via Pexels 

Reageer ook