Damespraatjes Damespraatjes

Terug in het ritme na de vakantie: zo doe je dat!

“Met een stralende huid, een uitgeruste blik en een koffer vol verhalen kwam ik thuis na een heerlijke vakantie”. Said no one ever… Hoe lekker vakantie ook is, sinds ik kinderen heb kom ik zelden echt uitgerust thuis. Koffers vol vuile was, kinderen die de hele reis geen oog dicht hebben gedaan, 24 uur alleen maar ongezonde meuk gegeten en met een beetje pech ook nog een jetlag. Herkenbaar? Probeer dan maar weer eens in het strakke school- en werkritme te komen. Komt uiteraard helemaal goed! Lees hier onze fijne tips 🙂 

Grote schoonmaak

Of je nou de hele zomervakantie thuis bent geweest of dat je net terug bent van vakantie: het is vaak één grote bende. Althans, bij ons is dat zo haha! Na de zomervakantie heb ik vaak overvolle wasmanden, een huis vol zand en speelgoed en een tuin waar de kids totaal los zijn gegaan met speelgoed en zwembadjes. Helemaal niet erg, het was immers een heerlijke tijd! Om weer in het ritme te komen is het wel belangrijk om wat orde in de chaos te scheppen. Eindig je zomer met een grote schoonmaak en lege wasmanden. Zo is die eerste maandagochtend een stuk makkelijker en relaxter!

Voorbereiding op school en werk

Zelf vind ik het heel fijn om een beetje inzichtelijk te hebben wat mij de eerste week na de vakantie allemaal te wachten staat. Hoe laat moeten de kids op school zijn en wat hebben ze nodig? Vaak zijn er aan het begin van het jaar bijzondere activiteiten, zoals een introductieweek, een koffiemoment voor de ouders en/of het meenemen van gymspullen. Door alvast even alle mails en brieven door te nemen, weet je wat er die eerste periode op het programma staat. Een goed begin is het halve werk!

Gezond eten

Heb jij tijdens de zomervakantie extra genoten van lokale specialiteiten, een wijntje bij de lunch en elke dag een toetje? Hmm! Daar is het natuurlijk vakantie voor. Bij terugkomst is het echter wel lekker om weer in het gezonde ritme te komen. Wij geloven zeker niet in diëten of het schrappen van complete voedselgroepen. Wel in vers, voedzaam en lekker eten! Zet de flessen wijn weer even diep in de wijnkelder en kies voor een glas water of huisgemaakte ice tea. En verwissel dat witte stokbrood weer voor een oer-Hollandse volkoren boterham. De chocopasta en Franse kaasjes laat je staan en kies voor Hüttenkäse, hummus of kipfilet. Lekker en gezond!

Maaltijdbox

Vind jij ’s avonds gezond koken vaak lastig? Heb je weinig inspiratie en ook niet echt meer zin om uitgebreid boodschappen te doen? Misschien is een maaltijdbox dan wel wat voor jullie. Zelf heb ik hier jarenlang gebruik van gemaakt toen ik nog (bijna) fulltime werkte en de kinderen erg klein waren. Ik had gewoon de puf niet om na een drukke dag ook nog na te denken over recepten en boodschappen doen. Wij kozen voor Hello Fresh en dat vond ik echt heel relaxt. Ze werken met kwaliteitsproducten en goede ingrediënten. Elke zondag werd alles thuisbezorgd en het enige wat ik nog hoefde te doen was alles klaarmaken. Meestal zaten we binnen twintig tot dertig minuten heerlijk en gezond te smullen.

Weer in het ritme

Inmiddels hebben wij geen maaltijdbox meer. Ik werk een stuk minder en de kinderen zijn wat groter. Hierdoor heb ik weer meer tijd om zelf boodschappen te doen en te koken. Zo aan het begin van het schooljaar overweeg ik echter om hem toch weer een paar weken te laten bezorgen. Lekker makkelijk in die vaak chaotische weken. Als ik gezond eet, het huis lekker heb opgeruimd en ik overzicht heb ik wat iedereen te wachten staat, kom ik weer makkelijk in het ritme na de vakantie. Enne, het skippen van dat glas wijn tijdens de lunch doet ook wonderen 😉

KORTINGSCODE HELLOFRESH

Wil jij met korting genieten van de maaltijdboxen? Met deze HelloFresh kortingscode krijg je 75 euro korting op de eerste drie boxen:

NPH22

Praat mee

Heb jij een fijne vakantie achter de rug? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel.

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over!

Reageer ook