Damespraatjes Damespraatjes

Cool! Je kunt nu zelf een receptenboek samenstellen

Koken is een hippere hobby dan ooit! De tijd dat koken een pure noodzakelijkheid was, is officieel voorbij. Waar er vroeger gekookt werd om te voeden, wordt er steeds meer gekookt om te genieten. Niet gek dat steeds meer mensen zelf beginnen te experimenteren in de keuken. De kans is groot dat ook jij de meest exotische variaties op de recepten van jouw oma hebt bedacht en gemaakt. Maar schrijf je deze recepten ooit op? 

Het gebeurt mij eigenlijk te vaak; ik maak iets heel lekkers klaar, schrijf het nergens op en vergeet mijn chef-waardige receptje vaak weer. Als ik een paar weken later probeer te bedenken wat het ook al weer was weet ik het echt niet meer. Jammer! Maar, er is nu een hele leuke manier om jouw favoriete recepten toch te kunnen vereeuwigen. Nee, we hebben het nu niet over een met saus besmeurd notitieblok achterin een keukenkast. We hebben het over een écht receptenboekje!

inkijkboek-stijl-1-3
inkijkboek-stijl-2-4

Hoe werkt het?

Bij Mijn Receptenboekje kan je namelijk een eigen receptenboek samenstellen. Het ziet er super professioneel uit door de mooie layout en het professonele drukwerk. Hoe werkt het?

1. Jij verzamelt al jouw favoriete recepten en werkt deze uit. Het is natuurlijk nog leuker als je een mooie foto van het gerecht hebt!

2. Op de website van Mijn Receptenboekje kies je één van de sjablonen om het boekje in te maken.

3. Je stelt het boekje samen en drukt op bestellen. Mijn Receptenboekje doet de rest!

Voor wie maak je het?

Je kunt dit natuurlijk voor jezelf maken, maar het is vooral een heel origineel cadeau. Denk bijvoorbeeld aan jouw zoon die uit huis gaat en de recepten van thuis nu echt zelf moet gaan maken. Of voor je beste vriendin die gaat trouwen? En wat dacht je van een receptenboekje voor je partner? Kan hij ook eindelijk eens koken 😉

Samen met een groepje verzamelen jullie alle recepten die bij het thema passen, bijvoorbeeld met het gezin als het voor een zoon is die uit huis gaat of je vriendinnengroep als het is voor een vriendin die gaat trouwen. Zo maken jullie er samen een mooi receptenboekje van!

Wij vinden het echt een super leuk idee en gaan er zeker mee aan de slag. Het lijkt mij echt geweldig om een Kookpraatjes receptenboek aan mijn vrienden te kunnen geven. Hoe leuk is dat?

Voor wie zou jij wel een mooi receptenboekje willen laten maken? En welk recept mag er dan zeker niet in ontbreken?

cooking-1940689_960_720

Reageer ook