5 tips om nog betere burgers te bakken
Mensen die mij een beetje kennen weten dat ik gek op burgers ben. En ik geloof dat ik niet de enige ben, haha! Ik heb dan ook heel wat burgers geproefd en gemaakt. Om mezelf nou een expert op het gebied van burgers te noemen, vind ik wat ver gaan. Maar met de titel ‘zeer ervaren ervaringsdeskundige’ kom ik zeker weg. Vandaar dat ik hier 5 handige tips met jullie deel. En wat ook gaaf is, we mochten een Tefal Grill weggeven! Guess what, deze heb ik zelf ook thuis en hij is geweldig om burgers op te bakken.
1. Gebruik zo goed mogelijk vlees
Wanneer je kant en klare hamburgers in de supermarkt koopt, kan je er vanuit gaan dat ze hier het goedkoopste vlees voor hebben gebruikt. Hier is helemaal niks mis mee, maar als je een écht lekkere burger wil maken, is super goed vlees belangrijk. Het is tenslotte het belangrijkste onderdeel van het gerecht. Ga dus naar de slager en haal daar gehakt, vraag hierbij naar gehakt met een vetpercentage tussen de 15 en 20 procent.
2. Investeer tijd in het broodje
Een lekker broodje is minstens zo belangrijk als een goede burger. De tijd dat we goede burgers op sompige fastfood broodjes serveerden is definitief voorbij, dus houd hier rekening mee. Ga naar de bakker en kies mooie, halfzachte bollen uit. Veel mensen vinden het lekker als hij een beetje krokant is, maar dit verschilt per persoon. Leg voor het opmaken van de burger het broodje een paar minuten in de oven, zodat hij extra vers en lekker smaakt.
3. Maak je geen zorgen over de calorieën
Echt niet doen. Als je een burger eet, doe het dan goed. Wil je kaas, avocado, bacon én twee soorten sauzen erbij? Ik zeg: doen! De sensatie van een perfecte burger in je mond is niet te evenaren… Wil je calorieën besparen? Eet er dan geen frietjes bij! Dit kan al snel meer dan 400 calorieën schelen.
4. Gebruik een echte grill
Als ‘noodoplossing’ kan je een burger in een koekenpan bakken. Maar, wil je the real deal? Bak hem dan please op een grill! Door gebruik te maken van een grill krijg je mooie grillstrepen op de burger, wordt de smaak beter én heb je een optimale verdeling van de hitte. Een grill is niet alleen een goede koop als je van burgers houdt, maar ik gebruik hem ook regelmatig voor ander vlees, panini’s en gegrilde groenten.
5. Eet met je handen!
Tot slot: pak de burger met je handen, duw hem in je mond en maak je geen zorgen over de troep. Leg voor de zekerheid een goede hoeveelheid servetjes klaar om de crime scene te fatsoeneren als de burger op is. Loopt het water jou ook al in de mond?
Winnaar bekend!
Cool! We mochten in samenwerking met fonQ een echte Tefal Grill onder onze lezers verloten. Kan je ein-de-lijk thuis de perfecte burger maken. Ook kan je op de website van fonQ kans maken op een eigen foodtruck. Hoe vet is dat?!
De winnaar van de Tefal Grill is:
Saskia van de L.
Gefeliciteerd!
Meer Gratis spullen kijk op Gratisvoorvrouwen.nl
146 reacties
sb3804 payday loans ap7799ey6579yt1623 sa2175la169pj1735
Hier al een grote tijd favoriet (ook mijn bijna 2 jarige smikkelt gewoon mee!): De geitenkaasburger!
Een afgebakken broodje (z’n italiaans broodje met zon gedroogde tomaatjes)
Veldsla,
Verse geitenkaas,
Gekarameliseerde ui,
Paprika,
Zelfgemaakte mangochutney en
Alfalfa.
Manlief is altijd erg blij als ik hem maak 🙂
Heerlijk eigen hamburgers… Mijn recept is:
– Lamsgehakt
– Ui
– Paprika
– Sla
– Tomaat
– Whiskey Cocktail saus (zelf gemaakt met echte Whiskey)
– Pancetta
– Turkse bol (heel kort even de beide binnenkanten grillen)
De burger maak ik dan van het lamsgehakt met paprika en ui erdoorheen om het heerlijk sappig te houden en vooral niet te droog grillen dat is helemaal niet lekker. Beide helften van de Turkse bol even insmeren met de eigen gemaakte Whiskey cocktail saus en op 1 helft de sla neerleggen met daarbovenop de tomaat. Hierop leggen we de heerlijke hamburger, daarbovenop de gebakken of gegrilde pancetta en als laatste nog even een ring van ui. Boven helft van het broodje erop en heerlijk eten maar…
Mijn ideale burger ziet er elke keer anders uit. Maar het gaat uiteindelijk om de smaak. Hij moet van verse ingrediënten zijn & van goede kwaliteit, aangezien mijn hele maal op een broodje zit. Geen burger die in het vet heeft geweekt, de rest van de ingrediënten worden elke keer gevarieerd, zodat het nooit verveeld.
De ideale burger. MAKKIE. A joy forever.
Hamburger van garnalen met een Japanse Mayonaise. Komt ie:
Hamburger:
500 gram gepelde rauwe garnalen
40 gram eiwit
panko (Japans paneermeel)
arachideolie
peper
zout
1 courgette (hiervan de schillen)
1 gele paprika (geschild)
2 eetlepels rijstazijn
2 eetlepels mirin
Mayonaise:
2 eierdooiers
250 milliliter maisolie
2 eetlepels citroensap
1 eetlepel mosterd
zout
peper
1 theelepel mirin
2 cm wasabipasta
2 theelepels yuzu
Mijn ideale burger.
Een italiaans broodje snij ik doormidden.
Daarop wat verse sla en tomaatjes.
Ik zou een burger grillen van half om half gehakt met uitjes er doorheen.
Uiteraard twee burgers.
Daartussen gebakken spek.
Met cheddarkaas.
En wat augurkjes.
Dan de saus en ik zou kiezen voor zoete chilisaus mag niet erbij ontbreken.
Bij ons gaan we bij het maken van een broodje hamburger een beetje over de top. Om te beginnen met het kruiden van het gehakt, met peper, knoflook, paprika, gember, worchestersaus e.d.. Deze even bakken in de pan en op het moment dat deze bijna klaar is er een paar plakjes kaas op doen om te laten smelten en bij de pan in een eitje bakken en het broodje er even bij om deze wat knapperig te maken. Dan beginnen met stapelen, onderop broodje, een beetje mayo en ketchup, sla, de gebakken hamburger, komkommer, ui, augurk, tomaat, de gebakken ei en dan nog een beetje mayo en dan natuurlijk de bovenkant van het broodje. Een stokje er uiteindelijk in om het bij elkaar te houden. Heerlijk !!!
ik hoef niet zo’n enorme burger, daar krijg ik kramp van in mijn kaken, ik heb geen slangenkaak (die kunnen hun bek zo wijd opensperren dat er wel een ongekookt varken in een keer naar binnen kan). Nee, doe mij maar een zelfgebakken broodje met een niet al te magere burger, augurk, sla, geraspte wortel, zelfgemaakte mayonaise (is toch echt het lekkerst), gewoon simpel dus, maar wel authentiek en selfmade
Hoe ziet mijn ideale burger eruit?
Tenminste niet de fast food hamburgers bij de Macdonalds of een andere keten. Ik maak ze graag zelf, ik gebruik graag het gehaktbal recept van Jonnie Boer, maar dan maak ik gewoon de hamburger versie :D.
Dit samen met een blaadje sla, tomaat, lekker pittige oude kaas en een vers broodje bij de bakker verslaat elke andere smaak!
Hamburger voor mannen, die je ook prima met je vrouwtje kunt eten!
Oooooh als ik dit lees loopt het water mij al in de mond.
Ik ben echt een burger fan.
Mijn ideale burger is van goed gehakt lekker gekruid.
Sheddar sla tomaat en allemaal lekkere groente’s waardoor mijn burger vaak veel te groot is om in te happen hahah
En soms doe ik het op een afbakbroodje best lekker
Groetjes, Lisanne
De burger lekker langzaam laten garen zodat deze mals blijft. Een broodje in de oven knapperig laten roosteren. Het broodje licht besmeren met mosterd, een blaadje ijsbergsla, twee plakjes dun gesneden tomaat, de hamburger erop. Dan fijngehakte augurk erop met gefrituurde uitjes met wat mayo en bbq saus. Kapje van het broodje erop en smullen maar!
Mijn ideale burger is lekker maar ook gezond. Het liefste eet ik een lekkere burger met sla, tomaat, komkommer en kaas. Heel simpel, maar wel heel lekker.
Ik zou de grill ontzettend graag willen winnen! Ik heb een glutenallergie en de rest van mijn familie niet. Apparaten delen kan een heel gedoe zijn. En deze grill kan het toch allemaal gemakkelijker maken
Mijn ideale burger bestaat uit mals en eerlijk rundvlees (bij voorkeur Angus) met daarop ketchup en mayonaise én glanzend gebakken uien. En dan natuurlijk in combinatie met een echt vers broodje. Daar kan ik vreselijk en intens van genieten. Weinig dingen lekkerder dan chocola, maar dit is er eentje.
Wij maken onze hamburgers altijd op een andere manier, soms heel simpel soms heel uitgebreid, ligt ook een beetje aan het vlees waarvan de hamburger gemaakt is. Als we b.v. een hamburger bereiden van het Wagyu rund dan blijft het simpel met een blaadje sla om de smaak van het vlees meer tot zijn recht te laten komen.
Geen broodje ivm de gluten maar een bodempje van sla en uitgebakken champignons
Dan de burger van 100% rundvlees en zelf gevormd en gekruid met zout, peper en wat verse kruiden. Daarop een plak geitenkaas ,een gebakken ei, uienringen en wat uitgebakken spek Een flinke schep volvette mayo maak het af!
Mijn perfecte hamburger ? Maak je gehakt aan met Italiaanse kruiden en een lik grove mosterd, wat peper en zout. Maak hier een mooie burger van. Leg een paar plakken bakbacon naast je burger op de grill en bak beide gaar. Maak intussen de mayo aan met wat kappertjes en verse basilicum blaadjes. Neem een Italiaanse bol en snijd hem doormidden. Leg op iedere kant cheddar kaas (mozzarella kan ook, maar vind zelf cheddar lekkerder) en schuif hem even onder de grill totdat de kaas gesmolten is. leg de bacon op de onderste helft, leg er dan wat tomaat op en een lik van je mayo, dan je burger, nog een lik mayo en voor de vitamines een pluk rucola of andere sla 🙂 dan de bovenkant er op en genieten maar!
Dit recept kreeg ik vorig jaar via mijn zus en sinds dien maak ik mijn hamburgers niet anders meer!
600 gram half om gehakt
peper en zout
1 theelepel paprika poeder
1theelepel chilipoeder
paneermeel
1 eetlepel mosterd
1 eetlepel ketchup
knoflook kleine ui gesnipperd
1 ei
Deze ingrediënten meng je en daar bak je hamburgers van
dan neem je een
broodje
schijfjes tomaat
kort gesneden augurk
wat ketchup en mosterd ter garnering
Dit is zo smullen!
Mijn ideale burger bestaat uit mager vlees maar wel een hele hoop knoflookmayonaise, tomatenketchup en lekkere ongebakken uienringen erop.
Op het vlees vers gemalen peper en een ietsiepietsie zout….
Het broodje insmeren met een beetje goede olijfolie….moet niet slap zijn…ook niet te hard…beetje er tussenin…
En dan…hap…smullen maar!!!!!!
Het moet meteen liefde op het eerste gezicht zijn.Ja het oog wil ook wat.Ik moet er meteen mijn tanden in willen zetten.Dus zelf “pimp”ik mijn burgers altijd op met allerlei kleurtjes rauwkost,en de burger zelf kan een groente- of vlees of visburger zijn .In de vleesburger doe ik altijd een klein beetje sambal en een paar druppels worcestersaus. En het broodje vind ik ook belangrijk.Het lekkerst vind ik een sesambroodje dat ik even in de grillpan leg.Ik houd nu op want het water loopt me al in de mond en ik ga nu een lekker hamburger bakken.Eet smakelijk .
Mijn ideale burger is vooral veel! Een lekker vers broodje van de bakker! Even op de grill, een sappige hamburger en dan ketchup en mayo erop. Uiteraard een flinke hand sla eronder. En dan het liefste met tomaat, ui komkommer en augurkjes. Hhmmmm heerlijk ik krijg er nu al helemaal zin in. Vam die lekkere donker rood gekleurde tomaten met veel smaak!
Mijn iedeleale hamburger ziet er als volgt uit lekke rundergehakt sla gebakken uitjes zelfgemaakte mayonaise 2 a 3 schijfjes tomaat schijfjes komkommer en een lekkere plak oude Beemster kaas en als laatste ketsjup en natuurlijk de echte hamburger broodjes die ik als alles klaar is even in de broodrooster doe en dit alles maak ik nu in de koekenpan maar wat zou ik het ontzettend graag voortaan met deze super mooie Tefal Grill willen maken want hij staat allang op mijn verlanglijstje
Als ik een burger maak dan bak.ik de burger helaas nog in een.koekenpan want een gril heb ik niet, ik neem het liefst een broodje met sesamzaad deze gaat even in de oven voor de verse smaak als de burger gaat is leg ik eerst sla op mijn Broodje dan plakjes augurk,een gebakken eitje mijn burger wat mayo en curry gebakken uitjes en komkommer dan de bovenkant van het broodje erop en lekker eten maar…. hmmm krijg er honger van..
Mij ideaale burger bestaat uit een zelf af te bakken italiaanse bol. Onderaan sause (mayo en kethup met wat peper en zout) daarop ijsbergsla. Uitgebakken ontbijtspek. Een echte hamburger van ons eigen galloway runderen. Daarop gefruiten uien die met bakken zoet maak met een beetje suiker. Daarop plakje chedder en dan nog komkommer en tomaat. Om het geheel nog op te kunnen eten haal ik altojd deel van het brood uit de bovenkant vd bol zodat daar de tomaat en komkommer in past. Nu bak ik mijn vlees altijd in een koekenpan. Maar grillen zou deze feeat burger echt afmaken!!
oeiii , lekker hoor, zelfgemaakte burgers!!
Wat ik zelf erg lekker vind, is al eerste een mooie, stevige burger maken van gehakt, met wat kruiden erdoor, net wat je zelf lekker vindt.
Goed bakken op de grill en dan een mooi, wit broodje pakken.
Daar wat rucola sla opleggen, schijfjes tomaat en plakjes ei.
Daarboven op komt de burger, en op de burger een plakje smeltkaas, ( bv Cheddar) zodat het lekker aan de burger vast smelt.
Daar op weer wat rucola sla, uien ringen, en wat Amsterdamse uien in plakjes gesneden.
Je maakt het af met een beetje mayonaise en curry saus.
Eet smakelijk!!
M’n ideale burger bestaat uit ’n heerlijk malse burger van rund/varkensvlees (half om half) , daarbij een vers broodje wat even op de grill heft gelegen. Dan eerst een lekkere klodder mayonnaise erop (als ik ’n gekke bui heb, dan zelfgemaakt, anders van de Lidl) , een paar zacht gefruite uitjes, dan dé burger, dan nog wat zacht gefruite uitjes (geen ringetjes, die blijven altijd zo hangen in m’n keel, dus gewoon grof gesnipperde uitjes) , dan nóg een klodder mayo en als wat zoete chilisaus. Leg er voor de bite én sier nog enkele schijfjes komkommer of augurken erop en dan de bovenkant van het broodje. Mjammmmmmiiiieee
Mijn ideale burger is een Italiaanse versie (zelf bedacht maar o zo heerlijk). Maak een hamburger van goed rundvlees, kruid het met verse Italiaanse kruiden, Italiaanse kaas, peper, zout, paprika poeder en ketchup. Wanneer deze op de grill ligt bak je een mooie plak pancetta in de oven. Smeer je broodje in met een beetje tomatentapenade, hamburger er op, plakje pancetta en een plakje mozzarella er op en aftoppen met wat rucola. Eet smakelijk!
HenryHeict -
rb2868 http://levitrarx.top/#patient-assistance-buy-levitra buy levitra usa iu1275gl2572tg2573 ls9390