Damespraatjes Damespraatjes

Recept: Zomerse salade met blauwe kaas, meloen, druif en parelcouscous

In de lente en zomer maak je mij heel blij met een frisse salade en een mooi glas wijn op een zonovergoten terras. Het zijn kleine momentjes van geluk, waar ik intens van kan genieten. Niet alleen op het terras bestel ik graag mooie salades, ik vind het leuk om dit thuis ook te eten. Als ik alleen ben mik ik alles bij elkaar in een kom en hussel de ingrediënten door elkaar. Hebben we eters? Dan presenteer ik het wat feestelijker. Zoals ook bij deze zomerse salade met blauwe kaas, meloen, druif en parelcouscous!

Fruitballetjes maken

Wat deze salade zo mooi maakt, zijn de balletjes van meloen. Deze kun je maken met en speciaal fruitschepje waarmee je heel eenvoudig perfecte balletjes schept.

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 2 handjes rucola
  • 50 gram blauwe kaas (gebrokkeld)
  • 1/2 rijpe galiameloen
  • 10 witte druiven, gehalveerd
  • 50 gram parelcouscous
  • 2 eeltlepels olijfolie met citroen
  • 10 walnoten, fijngehakt
  • verse munt
  • peper en zout

Bereiden

  1. Kook de parelcouscous volgens de aanwijzing op de verpakking.
  2. Giet de parelcouscous af en spoel af met koud water om deze te laten afkoelen.
  3. Gebruik het fruitschepje om balletjes meloen te maken. Heb je geen fruitschepje? Snijd dan gewoon blokjes.
  4. Maak de salade op. Vul twee diepe borden met rucola en verdeel hier de parelcouscous overheen. Schep over allebei de salades een lepel olijfolie met citroen en voeg peper en zout naar smaak toe.
  5. Garneer de salade met de druiven, meloenballetjes en de blauwe kaas. Maak hem af met wat verse munt en de walnoten.
  6. Genieten maar!

Kook je mee?

Lijkt dit jou ook een mooie salade om te serveren tijdens een lunch of diner in de tuin? We zijn heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel.

Afbeelding: Unsplash

Reageer ook