Damespraatjes Damespraatjes

Recept: Zelfgemaakte rösti met ui

Aardappel is een ongelofelijk veelzijdig product. Zelf ben ik niet zo’n groot fan van de gekookte aardappel, maar des te meer van alle andere bereidingen die je ermee kunt doen. Denk aan en gebakken of een gepofte aardappel, maar ook voor frietjes of een romige aardappelpuree kun je mij wakker maken. Een andere bereiding waar ik gek op ben (maar die ik niet vaak genoeg maak), is de rösti. 

Een rösti is een soort koek van geraspte aardappel. Hier kan je van alles aan toevoegen om hem nog lekkerder te maken. Zelf ben ik vooral fan van een klassieke uitvoering, zonder al te veel poespas. Zoals dit recept van Allerhande bijvoorbeeld. Zij maken hem met slechts vier ingrediënten, die de meeste mensen ook nog eens altijd in huis hebben. Je begrijpt: ik moet dit recept wel met jullie delen.

Recept: Zelfgemaakte rösti met ui

Ingrediënten (4 personen)

  • 500 g iets kruimige aardappelen
  • 1 ui
  • 1 middelgroot ei
  • 25 ml vloeibare margarine

Bereiden

1. Schil en rasp de aardappelen. Pel en rasp de ui.

2. Meng het uirasp en het ei door de aardappel. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3. Verhit de margarine in een koekenpan met antiaanbaklaag.

4. Schep het aardappelmengsel erin, duw stevig aan en bak 10 minuten op middelhoog vuur.

5. Keer de rösti met behulp van een bord. Bak nog 5 min. op middelhoog vuur en 10 minuten op laag vuur. Let op dat de rösti niet te donker wordt.

Variatie tip: Voeg in plaats van een gewone ui een fijngesneden lente ui aan de rösti toe. Ook een beetje knoflook of wat geraspte kaas zijn lekkere toevoegingen.

bron recepte en foto: allerhande


Reageer ook