Recept: Vietnamese koolsalade met kip en een knoflook-sesam dressing
Joepie, het is eindelijk mooi weer! Dat betekent dat we weer veel gezonde energie kunnen gebruiken om optimaal van het voorjaar te genieten. Als de zon schijnt vind ik dan ook niks lekkerder dan een frisse salade die wél goed vult. Als hij te licht is, zal dat niet helemaal lekker gaan met de wijn die je er misschien wel bij drinkt. Dit recept voor een Vietnamese koolsalade met kip en een knoflook-sesam dressing is makkelijk, slank en echt super lekker. Dat wordt weer smullen!
Recept: Vietnamese koolsalade met kip en een knoflook-sesam dressing
Ingrediënten
- 1 witte kool, in dunne reepjes gesneden
- 1 winterpeen, schoongemaakt en in dunne plakjes geraspt
- 2 kipfilets
- 1 lente ui, doormidden gehakt
- 1 grote plak gember
- 3 eetlepels azijn
- 3 eetlepels sesamolie
- 2 eetlepel honing
- 1 chilipeper, fijngehakt
- 1 teen knoflook, geperst
- 1 hand verse muntblaadjes, fijngehakt
- 1 hand verse koriander, fijngehakt
- 1 limoen, uitgeperst
- Zout en peper
Bereiden
1. Neem een pan koud water en leg hier de kipfilets, de gember en lente ui in. Breng het water aan de kook en zet het fornuis dan op de laagste stand. Reken vanaf het moment dat je het vuur aanzet totdat je de kip afgiet 25 minuten. Haal de kip uit de pan en laat het 15 minuten rusten op het aanrecht.
2. Pak een schaaltje en doe hier het azijn, de sesamolie, honing, limoensap, chilipeper en knoflook in. Roer goed door en zet even opzij.
3. Neem een grote schaal en doe hier de kool, winterpeen, munt en koriander in. Snijd de kipfilet in dunne plakjes en doe ook deze in de kom. Schenk de saus over de salade en roer hem door. Breng de salade eventueel wat meer op smaak met peper en een beetje zout.
Geniet ervan!