Recept: Spaghetti met pancetta en cherrytomaatjes
Heb jij op maandag ook nooit zin in gedoe in de keuken? Ik niet! Vooral niet als je in het weekend uitgebreid hebt gegeten en gedronken, moet ik er op maandag even niet aandenken. Sarah maakte dit heerlijke pasta receptje met pancetta en cherrytomaatjes. Makkelijk, lekker en snel. Kortom: ideaal voor de maandag. Geniet ervan 🙂
Ingrediënten (4 personen)
Bereidingstijd: 15 á 20 minuten
- 500 gram spaghetti
- 4 dikke plakken pancetta
- 3 sjalotjes
- 200 gram cherrytomaatjes
- 1 teen knoflook
- 75 gram rucola
- Bosje basilicum
- 3 eetlepels olijfolie
- 100 gram pijnboompitten
- Peper en zout
Bereiden
1. Kook de spaghetti in ruim kokend water gaar.
2. Rooster de pijnboompitten tot ze goudbruin zijn en halveer de cherrytomaatjes.
3. Snipper de sjalotjes en knoflook, fruit ze in olijfolie tot ze gaar zijn. Laat ze niet doorbakken.
4. Snijd de plakjes pancetta in reepjes en bak het vlees kort met de sjalotjes en knoflook mee. Voeg de tomaatjes toe en bak mee tot ze half gaar zijn.
5. Meng de spaghetti met het mengsel van sjalotjes, knoflook en pancetta en breng op smaak met zout en peper. Nu mag het het vuur uit.
6. Roer de helft van de rucola door de pasta.
7. Verdeel de pasta over 4 borden en garneer met rucola, basilicum en pijnboompitten.
Eet smakelijk!
Sarah Schaap (39 jaar) is gelukkig getrouwd met Floris en samen hebben zij twee kinderen, Nelson (5 jaar) en Tirza (2 jaar). Sarah heeft vier jaar de Fotografie Opleiding gevolgd. Sinds de geboorte van Nelson heeft zij er bewust voor gekozen thuis te zijn om met liefde voor haar gezin te zorgen. Naast fotograferen is koken en bakken een grote passie van haar. Alles op het gebied van make-up, haar, huid en nagels volgt zij op de voet. Daar kan ze geen genoeg van krijgen.