Recept: Risotto met pompoen, blauwe kaas en pijnboompitten
Of het nou – 20 of 30 graden is, mij maak je blij met risotto! Toevallig heb ik het dit weekend weer eens in een restaurant gegeten en hoe lekker het ook was, ik wist wel: dit kan ik thuis net zo goed en lekker maken! Het recept hieronder is niet het recept uit het restaurant, maar een recept wat ik thuis in de winter graag maak. Jullie weten waarschijnlijk wel dat ik gek op kaas ben, dus ook dat mag in dit recept niet ontbreken. Hier een heerlijke risotto met pompoen, blauwe kaas en pijnboompitten!
Risotto met pompoen, blauwe kaas en pijnboompitten
Ingrediënten (4 personen)
- 1 liter kippenbouillon
- 1 pompoen, zonder schil in kleine blokjes
- 300 gram risotto
- 150 gram blauwe kaas (bijvoorbeeld Danish Blue)
- 4 eetlepels verse tijm
- 50 gram pijnboompitten, geroosterd
- 4 tenen knoflook, geperst
- 1 witte ui, fijngesneden
- 50 gram boter
Bereiden (30 minuten)
1. Neem een pan met dikke bodem en fruit de ui in boter tot hij glazig is. Doe nu de risottorijst in de pan erbij en bak deze een paar minuten mee.
2. Schenk de helft van de bouillon in de pan, voeg de tijm en knoflook toe en draai het vuur laag, zodat de risotto langzaam kan garen. Roer elke paar minuten door en voeg steeds kleine beetjes bouillon toe, wanneer het gedeelte in de pan is verdampt.
3. Kook de pompoen in 5 minuten beetgaar. Zet opzij totdat de risotto klaar is.
4. Na ongeveer 20 minuten koken is de risotto gaar. Zet het vuur uit en schep hier de blauwe kaas en pompoen doorheen. Schep het in vier diepe borden en garneer met de pijnboompitten.
Buon Appetito!
Heb je nog nooit risotto gemaakt of weet je niet meer helemaal hoe het moet? Bekijk dan zeker even deze video van NJAM het Kookkanaal! Altijd goed om even wat kleine techniek aanwijzingen te bekijken voordat je begint met kokkerellen.