Recept: Pasta met spinazie, slagroom en roomkaas
Pasta is zó eenvoudig, maar zo lekker! Natuurlijk kan je ook pasta op zeer culinaire wijze bereiden, maar het recept van vandaag is vooral voor momenten waarop je weinig tijd hebt. De combinatie van het vet van de roomkaas en slagroom, het aardse van de spinazie en het zachte van de pasta maakt dit een goddelijk recept. Wil je hem iets slanker maken? Laat de slagroom dan achterwege en kies voor light roomkaas! Wij prefereren echter deze volvette genietversie!
Recept: Pasta met spinazie, slagroom en roomkaas
Ingrediënten (4 personen)
- 500 gram verse pasta
- 200 milliliter slagroom
- 200 gram roomkaas
- 500 gram diepvriesspinazie
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 bouillonblokje
- 30 gram boter
- Peper
Bereiden
1. Bereid de pasta volgens de instructies op de verpakking.
2. Neem een grote koekenpan en verwarm op een middelhoog vuur. Smelt de boter en voeg hier de spinazie aan toe. Terwijl dit ontdooit doe je ook het knoflookpoeder en bouillonblokje bij de spinazie. Roer regelmatig door.
3. Wanneer alle spinazie is ontdooit, voeg je de slagroom en roomkaas toe. Roer dit goed door.
4. Als alle roomkaas is gesmolten roer je de gegaarde pasta door het spinaziemengsel. Doe dit met een grote tang, zodat je de pasta niet kapotmaakt.
5. Serveer de pasta op mooie borden. Besprenkel eventueel met versgemalen peper.
Geniet ervan!
Video tutorial
Bekijk hier de originele video van dit recept!