Recept: Kikkererwten-Caprese salade
Gisteren had ik zin in een salade Caprese. Vroeger, toen ik nog vegetariër was, bestelde ik dit vaak ik Italiaanse restaurants. Sinds ik vlees eet bestel ik eigenlijk altijd de antipasti misto en daar zit niet altijd mozzarella, tomaat en basilicum bij. Maar goed, ik had dus wel weer eens zin in een lekkere Caprese, maar dan met een kleine aanpassing: ik voegde er kikkererwten aan toe. En dat was zo lekker! Hier het recept:
Ingrediënten (2 personen)
1 blik kikkererwten (uitgelekt)
300 gram kerstomaatjes (gehalveerd)
1 bol mozarella
6 grote basilicum blaadjes (fijngesneden)
1 takje rozemarijn
Olijfolie
Peper en zout
Bereiden
1. Verwarm de oven voor op 200 graden
2. Verdeel de kikkererwten over een ovenplaat. Sprenkel hier wat olijfolie overheen. Trek de rozemarijn blaadjes van het takje en gooi over de kikkererwten. Zet dit 10 minuten in de oven.
3. Laat de kikkererwten even afkoelen.
4. Doe de tomaatjes, kikkererwten en basilicum in een bak. Scheur de mozzarella hier ook overheen. Besprenkel met een scheutje olie en wat peper en zout.
5. Roer alles door en eet smakelijk!