Damespraatjes Damespraatjes

Recept: de beste Philly Cheese Steak Sandwich

Ik ben geen groot vleeseter. Maar eet ik het bij hoge uitzondering wél een keer? Dan wil ik er ook met volle teugen van genieten! Ik kies dan uitsluitend voor goed vlees, waarvan ik zeker weet dat ik het lekker kan klaarmaken. Een van de gerechten die ik dan graag maak, is een Amerikaanse klassieker: een Philly Cheese Steak Sandwich. Als je hem eerder hebt gegeten, weet je onwaarschijnlijk hoe super lekker hij is. En zo maak je hem gewoon thuis!

Recept: de beste Philly Cheese Steak Sandwich

Ingrediënten (2 broodjes)

  • 1 witte ui
  • 2 langwerpige broodjes, bijvoorbeeld pistoletjes
  • 1 groene paprika
  • 2 ribeye steaks
  • Provolone kaas
  • Olijfolie
  • Zout en peper

Bereiden

1. Leg de gehele ribeye steaks 20 tot 30 minuten in de vriezer en verwarm de oven voor op 200 graden.

2. Snijd de ui in halve ringen en de groene paprika in reepjes.

3. Verhit een bakpan op een laag vuur, voeg hier een scheut olijfolie aan toe en fruit de uien tot ze zacht en bruin zijn. Voeg tijdens het bakken ook de groene paprika toe.

4. Haal de steaks uit de vriezer en snijd ze in hele dunne plakjes. Besprenkel met wat zout en peper.

5. Schuif alle ui en paprika naar één kant van de pan. Zet het vuur hoog en bak in 3 tot 4 minuten de steak gaar. Mix hem dan nog niet met de ui en paprika.

6. Zodra de steak van buiten gaar is, mix je het vlees met de ui en paprika. Als alles gemixt is, verdeel je het vlees en de groenten in twee gelijke porties. De ene helft aan de ene kant van de pan, de andere helft aan de andere kant van de pan.

7. Snijd dikke plakken provolone kaas en leg die op de steak. Laat deze over het vlees heensmelten. Leg ondertussen de opengesneden broodjes in de oven, zodat ze warm en krokant worden.

8. Haal de broodjes uit de oven en schep de steak met gesmolten kaas op de broodjes.

En genieten maar!

Bekijk de video tutorial 

Wil je graag zien hoe je dit gerecht klaarmaakt? Bekijk dan deze video tutorial 🙂

 

Reageer ook